Antibacteriële persluchtconditionering: het juiste component voor uw toepassing samenstellen

Antibacteriële persluchtconditionering: het juiste component voor uw toepassing samenstellen

Antibacteriële persluchtconditionering: het juiste component voor uw toepassing samenstellen

Serie van perslucht conditionering

In verschillende sectoren is hygiënische persluchtconditionering van essentieel belang om te garanderen dat de perslucht vrij is van bacteriën, droog is en geen oliedeeltjes bevat. Dit artikel richt zich op de Food Process persluchtconditionering van CKD (FP* Serie). Lees verder voor meer informatie over de kenmerkende kracht van betrouwbare antibacteriële en bacterieverwijderende filters van het innovatieve modulaire design van CKD.

Food Process perslucht conditionering

De Food Process persluchtconditionering van CKD biedt een doeltreffende oplossing met drie essentiële componenten: een antibacterieel pre-filter, een high-performance antibacterieel filter  en een bacterieverwijderend filter met een hol vezelmembraan.

Werking van persluchtconditionering: het modulaire design in actie

De verschillende filters zijn zowel beschikbaar in enkele als modulaire types. Hierdoor kan een combinatie worden geselecteerd op basis van de vereiste zuiverheid voor specifieke toepassingen. Op deze manier kan BIBUS u altijd voorzien van de juiste oplossing voor uw toepassing. Hieronder worden de verschillende onderdelen van de filters beschreven.

Stap 1: het Antibacteriële pre-filter

Wanneer de perslucht het Food Process-systeem betreedt, gaat het als eerste de antibacteriële pre-filter door. Deze eerste cruciale stap zorgt ervoor dat potentieel schadelijke bacteriën worden onderschept, voordat de lucht verder stroomt.

Stap 2: High-performance antibacteriële filter

Het tweede component van het Food Process-systeem is het high-performance antibacteriële filterelement. Hier wordt een niet-geweven stof met antibacteriële zilverionen gebruikt. Deze zilverionen infiltreren bacteriecellen, remmen de werking van bacteriële enzymen en veroorzaken de eliminatie van bacteriën.

Stap 3: Bacterieverwijderend filter met holle vezelmembraan

Het derde en laatste component is het bacterieverwijderende filter met een holle vezelmembraan. Dit filter is opgebouwd uit een strovormig vezelmembraan met talloze speciale spleetvormige ultrafijne poriën. Deze poriën fungeren als vangnet voor bacteriën, waardoor 99,999999% van de bacteriën wordt verwijderd terwijl de perslucht passeert.

Gecertificeerd en eenvoudig te onderhouden

CKD’s Food Process persluchtconditionering heeft de goedkeuring van de FDA, een LRV8-keurmerk of hoger en is volledig compatibel met de Food Sanitation Act. Deze certificeringen waarborgen de hoogste normen voor kwaliteit en veiligheid.

Daarnaast is de serie niet alleen gecertificeerd, maar ook uiterst gebruiksvriendelijk. Onderdelen van de module kunnen eenvoudig worden vervangen, en een handig onderhoudszegel op de zijkant van de Food Process geeft aan wanneer het tijd is om het filter te vervangen.

Configureer de juiste persluchtconditionering voor uw toepassing

In de onderstaande tabel staan diverse onderdelen van de Food Process-serie. De losse componenten bieden de flexibiliteit om de juiste persluchtconditionering voor uw toepassing samen te stellen. Kies de combinatie die voldoet aan uw specifieke zuiverheidseisen.

  Antibacterieel/bacterieverwijderend
Combinatie
Antibacterieel
Combinatie
Antibacterieel
Pre-filter
Antibacterieel
High-performance filter
Bacterieverwijderend filter
Losstaand
Bacterieverwijderend filter
inline
  SFC307 SFC407 SFC306/SFC406 SFC806 SFC310/SFC410 SFC810 SFC320/SFC420 SFC820 SFC330 SFC430 SFS10
Stroomsnelheid
Eenheid: L/min (ANR) Primaire zijdruk 0,7 MPa
  300 500 360 700 2200 360/700 2200 300 500 300
Bacterieverwijderingsprestatie
Bacterievangprestatie LRV8 of hoger
X X X X X X
Antibacteriële prestaties
Bacteriedodende activiteitswaarde 3
X X X
Materialen die compatibel zijn met de Food Sanitation Act / FDA
Notification No. 370 van het Ministerie van Volksgezondheid
Smeermiddel voor voedselapparatuur
NSF H1 vet
X
Modulaire verbinding X

Toelichting op terminologie uit bovenstaande tabel

  • Bacteriedodende activiteit: Deze waarde is een beoordeling van de mate waarin de groei van aanhangende bacteriën wordt onderdrukt.
  • Bacterievangstprestatie: Dit geeft de bacteriënvangstprestatie van het filter aan met behulp van testbacteriën zoals gedefinieerd in JIS K 3835. Dit wordt uitgedrukt in een logreductiewaarde (LRV).
  • Materialen compatibel met de Food Sanitation Act: de gebruikte materialen zijn compatibel met de ontbindingstest voor de normen en criteria voor levensmiddelen en levensmiddelenadditieven, gebaseerd op artikel 18 van de Food Sanitation Act, die wordt gebruikt in de regelgeving voor gereedschappen, containers en verpakkingen voor het gedeelte vloeistofdoorvoer.
  • Materialen compatibel met FDA: Materialen die compatibel zijn met de dissolutietests van FDA (the U.S. Food and Drug Aministration) verordening 21CFR deel 175 (Lijmen en componenten van coatings) en deel 177 (Polymeren) worden gebruikt in het vloeistofdoorlaatgedeelte.

Persluchtconditionering in diverse industrieën toegepast

Er zijn verschillende industrieën die baat hebben bij schone, droge en olievrije perslucht. De onderstaande voorbeelden illustreren de veelzijdigheid van hygiënische persluchtconditionering in verschillende industriële processen, waarbij antibacteriële- en bacterieverwijderende filters een cruciale rol spelen in het waarborgen van veiligheid en kwaliteit.

1. Koelen van gekookte rijst

Na het koken wordt rijst snel gekoeld met behulp van veilige perslucht die is gefilterd met een bacterieverwijderend filter om bacteriegroei te voorkomen.

 

2. Broodverwerking

Bij het verwijderen van versgebakken brood uit de vorm wordt veilige perslucht met een bacterieverwijderend filter tussen het brood en de mal ingebracht.

 

3. Mengen met toegevoegde lucht

Om voedsel een gladde textuur te geven, wordt veilige perslucht, gefilterd met een antibacterieel/ bacterieverwijderend filter, vermengd met de ingrediënten.

 

4. Spray coating van voedsel

Bij het proces om deeg vochtig te houden en te bedekken met olie, chocolade of sojasaus, worden voedingsproducten vloeibaar bedekt met perslucht die is gefilterd met een antibacterieel/bacterieverwijderend filter.

 

5. Stikstofspoeling in verpakkingsmachines

Om oxidatie van voedsel te voorkomen, worden verpakkingen gevuld met veilige stikstof die is gefilterd met een antibacterieel/bacterieverwijderend filter in de stikstofspoellijn.

 

6. Reinigen van voedselresten

Gecomprimeerde lucht, gefilterd met een antibacterieel/bacterieverwijderend filter, wordt gebruikt om voedselresten, waterdruppels en kruimels te verwijderen.

 

 

Persluchtconditionering op maat voor uw applicatie

Van betrouwbare werking tot gecertificeerd onderhoud, CKD's Food Process persluchtconditionering biedt een allesomvattende oplossing. Ontdek het volledige assortiment en neem contact op voor advies op maat.