Automatisering door toepassing van functionele handgrepen en drukknopbehuizingen

Automatisering door toepassing van functionele handgrepen en drukknopbehuizingen

Automatisering door toepassing van functionele handgrepen en drukknopbehuizingen

Onlangs heeft BIBUS het productassortiment uitgebreid met de handgrepen van het Duitse Rohde. Dit alomvattende pakket handgrepen bestaat naast een medische lijn grepen, hand-, buis-, beugel-, inklapbare-, draag-, paneel- en profielgrepen ook uit functionele handgrepen en drukknopbehuizingen. Deze handgrepen zijn uitgevoerd met elektronica, LED’s, transponders etc. Deze serie kant en klare bedieningselementen maken automatisering van systemen en productie mogelijk. Dit artikel gaat in op de verschillende functionele handgrepen die via BIBUS.nl zijn te bestellen.

De functionele handgrepen en drukknopbehuizingen worden in diverse industrieën toegepast, zoals de voedselindustrie, productie-industrie, de machine- en apparatenbouw, de medische sector, automobielindustrie en bij robotica. Ook de toepassingen van de producten varieert sterk. Denk bijvoorbeeld aan geautomatiseerde doorgangen, NC / NO-functies en digitale displays. Juist op de gebieden van automatisering en het gebruik van robotica is het waarborgen van veiligheid essentieel. BIBUS presenteert als de nieuwe distributeur, met trots de functionele handgrepen van Rohde.

Functionele beugelgrepen

De serie functionele beugelgrepen is geschikt voor diverse toepassingen. Overal waar sloten met vergrendelingen worden gebruikt, biedt de serie Rohde FG-handgreep de ideale combinatie van ergonomie, productiviteit en veiligheid. De handgrepen uit deze serie stellen de gebruiker in staat schakelfuncties uit te voeren, daar waar deze nodig zijn, namelijk op het handvat van het veiligheidsapparaat.

De aansluitcontacten van drukknoppen, noodstop en de LED-lampjes worden uit de handgreep geleid. De elementen zijn dus niet met elkaar verbonden, wat betekent dat individuele besturingsfuncties kunnen worden geïmplementeerd, wanneer dat nodig is voor uw applicatie.

De functionele handgrepen worden gepositioneerd aan het te bewegen object, vaak een deur of toegangspoort. In de onderstaande afbeelding is functionele handgreep in een applicatie afgebeeld.

In het assortiment handgrepen van BIBUS zijn functionele handgrepen van Rohde opgedeeld in de onderstaande vier categorieën.

Drukknopbehuizingen

De andere lijn functionele producten van Rohde bestaat uit drukknopbehuizingen, de TG-serie. De functie van deze producten is identiek aan die van de functionele handgrepen, maar de invulling van deze functie verschilt. De drukknopbehuizingen worden gepositioneerd aan het stationaire frame van de toegangspoort. In de onderstaande afbeelding is de drukknopbehuizing in een applicatie afgebeeld.

Plug and play en optimalisatie automatisering

De handgrepen bestaan uit roestvast staal, hoogwaardige aluminiumlegeringen en robuuste PA6-kunststoffen. De handgrepen liggen goed in de hand, voelen betrouwbaar aan en bezitten een tijdloos design.

De oplossingen van Rohde zijn naast standaard uitvoeringen ook klantspecifiek verkrijgbaar. Hierdoor kan de ideale handgreep voor individuele applicaties gegarandeerd worden. De handgrepen en behuizingen worden klaar voor gebruik door ons geleverd. De functionele handgrepen bieden niet alleen ultiem gebruiksgemak, maar ook ultiem installatiegemak.

Een deel van de Rohde handgrepen is al te bestellen vanuit de webshop. De overige producten bestelt u eenvoudig via de mail bij de specialisten van BIBUS. Klik op een van de onderstaande iconen voor het gehele productassortiment of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.