BIBUS in de praktijk: actuator voor een luxe tender

BIBUS in de praktijk: actuator voor een luxe tender

BIBUS in de praktijk: actuator voor een luxe tender

Het uitgebreide productpakket van BIBUS sluit goed aan op de wensen van bedrijven uit de maritieme sector. Neem bijvoorbeeld de (RVS) componenten voor positieverstelling, zoals actuatoren en gasveren. Deze producten bieden een kwalitatieve oplossing die matcht met de luxe die producenten van jachten willen creëren. In deze producttoepassing wordt prachtig uiteengezet hoe een actuator gebruikt wordt.

Foto van een jacht van VAR Tenders op het water

VAR Tenders

De actuator wordt gebruikt in een jacht van VAR Tenders. Het bedrijf uit Nijkerk helpt liefhebbers van tenders om hun dromen te realiseren. Ivar Loos, van VAR Tenders, doet dit op twee manieren. In de scheepswerf wordt namelijk gewerkt aan zowel klantspecifieke tenders in opdracht, als aan een standaard uitvoering tender: de VAR950.

Voor belanghebbende die direct het water op willen, kan de VAR950 direct worden opgeleverd. Het aluminium standaardmodel heeft een lengte van 9,50 meter en een breedte van bijna 3 meter. De VAR950 biedt ruimte aan 10 personen en beschikt over vele luxe eigenschappen. Zo heeft het schip een slaapvoorziening voor twee personen, sfeerverlichting, warm en koud water, een ingebouwde inductiekookplaat en een toilet met vuilwatertank.

Diegene die net wat extra’s willen, kunnen de VAR950 als uitgangspunt nemen en extra mogelijkheden toevoegen. Denk hierbij aan een kajuit met slaapcabine, meer comfort of andere modules.

Actuator voor toegang machinekamer

Comfort en luxe staat centraal bij de tenders van VAR Tenders. Om deze reden is gekozen voor een oplossing voor elektrische positieveverstelling van BIBUS. De actuator geeft via een knop in het dashboard toegang tot de motorruimte van de tender. Wanneer de knop wordt ingedrukt, maakt de actuator een lineaire beweging die de klep opent.

Foto van de actuator in gebruik op het yacht

De elektrische actuator zorgt ervoor dat de toegang naar de motorruimte net zo comfortabel en luxe is als de rest van de tender. Gebruiksvriendelijkheid is daardoor gegarandeerd.

Bij de VAR950 is gekozen voor een easyE-50 actuator. Voor deze uitvoering is de stalen behuizing voorzien van een zwarte poedercoating. Dezelfde actuator is ook volledig in RVS 316 beschikbaar.

De easyE-50 uitvoering heeft een maximale kracht van 4.500 N. De slag kan variëren van 50 tot 750 mm. Op aanvraag is het mogelijk om een actuator met langere slag te leveren.

Naast de klassieke lijn actuatoren met externe besturing, zoals de actuator op de VAR950, levert BIBUS ook actuatoren met geïntegreerde besturing: de easyE-i. Het voordeel van deze lijn is dat de actuatoren geen externe “componenten" heeft.

Mechanische componenten maritieme sector

BIBUS is dankzij het complete assortiment en advies op maat dé partner voor de maritieme sector. In de webshop vindt u naast (RVS) actuatoren en gasveren namelijk diverse componenten voor de scheepsbouw. Denk hierbij aan een groot assortiment insteekstiften, arreteerbouten, stelvoeren, handwielen, scharnieren en beugelgrepen.

Deze mechanische componenten worden eenvoudig via de webshop besteld. Naast deze standaard uitvoeringen is BIBUS in staat om klantspecifieke componenten voor de maritieme sector te leveren. Onze engineers denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.