BIBUS in de praktijk: Easy-Cabrio systeem

BIBUS in de praktijk: Easy-Cabrio systeem

BIBUS in de praktijk: Easy-Cabrio systeem

In samenwerking met Cees Juffermans van Jachthaven Poelgeest hebben sloepenmerken Antaris en Maril een systeem ontwikkeld dat het openen en sluiten van de cabrioletkappen op een sloep een stuk aangenamer en eenvoudiger maakt.

Easy-Cabrio systeem

Het Easy-Cabrio systeem zorgt ervoor dat met één simpele handeling de spanning van de buiskap wordt gehaald zodat vervolgens de drukkers, tenax- en/of ritssluitingen probleemloos kunnen worden los- of vastgemaakt. Inmiddels maken al vele watersporters gebruik van het Easy Cabrio systeem. De nieuwe boten van Maril worden standaard uitgerust met het systeem en op de boten van Antaris en Makma is het als extra optie leverbaar. Daarnaast kiezen ook steeds meer watersporters met een ander merk boot ervoor om hun boot alsnog te laten voorzien van het Easy Carbio systeem.

CS gasveer van BIBUS

Het Easy-Cabrio systeem is ontwikkeld met een zogenaamde CS gasveer van BIBUS. Deze relatief nieuwe gasveer heeft een geïntegreerd mechanisch kliksysteem waardoor het mogelijk is de gasveer in ingeschoven positie mechanisch te borgen in de onderste positie van de zuigerstang. Door slechts een kleine slag (8 mm.) kan de borging van de zuigerstang weer worden opgeheven (Denk aan een ballpoint).

Deze nieuwe gasveer is met name interessant voor tv-meubels die in het interieur verzonken moeten worden, scheepsbouwinterieurs en toegangsluiken die verticaal moeten worden weggeklikt. De compact vormgegeven CS gasveer heeft geen externe bedieningscomponenten, is te verkrijgen in vier verschillende afmetingen, in talloze varianten met diverse eindaansluitingen.

Bent u ook geïnteresseerd in onze gasveren met intern kliksysteem neem dan voor meer informatie contact op via sales@bibus.nl of 0252 433733. Via onderstaande knoppen leest u meer over gasveren en de toepassingen waarvoor gasveren gebruikt worden in de maritieme sector.