BIBUS in de praktijk: RP3 Dynamic

BIBUS in de praktijk: RP3 Dynamic

BIBUS in de praktijk: RP3 Dynamic

ide EditorWidget invoegen...Insert Image...Variabele waarde invoegen...

De roeisport groeit in Nederland en wordt steeds professioneler. Met zo´n 120 verenigingen met een totaal van zo´n 35.000 leden telt de sport een mooie groep gemotiveerde roeiers. Door het gebruik van de juiste materialen kunnen de roeiers zich ontwikkelen en klaarstomen voor de grote toernooien. Met de RP3s van RP3 Dynamic kan iedere roeier zich te allen tijde trainen alsof hij in de boot zit.

De RP3s is het roeiapparaat dat natuurgetrouw aanvoelt en waarmee je traint zoals je dat ook in de boot doet. Daarnaast voorziet de app van directe feedback, zodat je tijdens de training jouw bewegingen kan analyseren en verbeteren.

Arreteerbout in de RP3s roeimachine

Al jaren werken RP3 Dynamic en BIBUS samen voor een optimale gebruikerservaring met de RP3s roeimachines. Sinds het begin van deze samenwerking levert BIBUS een arreteergrendel (AG21) die op de roeimachine functioneert als arretering waarmee de machine naar je toe en van je af beweegt. Precies zoals dat in de skiff gebeurt. Zo stimuleert de RP3s je om technisch goed te roeien. BIBUSheeft een diversiteit aan arreteerbouten die in diverse maten en in de materialen staal en RVS geleverd worden.

RP3S roeimachine

Roeien is een sport dat een optimale combinatie is van kracht, uithoudingsvermogen en techniek. Bij de ‘standaard’ roeiapparaten werk je vooral aan conditie en kracht. Dit komt doordat de indoor roeiapparaten statisch zijn en de gelijkenis met het roeien erg klein. De RP3s daarentegen is zeer dynamisch. Het apparaat is ontworpen om ook je coördinatie en techniek te ontwikkelen. Het lijkt dus alsof je echt in een boot zit.

De meeste Olympische en elite roeiers van over de hele wereld maken gebruik van de RP3S. Daarnaast biedt de RP3s de unieke mogelijkheid om zowel de machines als de hendels te verbinden om een paar, quad of acht te bouwen.

RP3 Dynamic

Al sinds 1991 is RP3 Dynamic actief als Nederlands bedrijf dat innovatieve roeimachines ontwikkeld. Sinds 2009 wordt de RP3 ontwikkeld en is het de eerste dynamische roeimachine ter wereld die de roeibeweging simuleert zoals in een échte roeiboot. RP3 Dynamic wil ook de komende jaren blijven innoveren. Het combineren van kwalitatieve hardware (BIBUS) en slimme software draagt hieraan bij.