BIBUS in de praktijk: twee lineaire actuatoren voor synchrone bediening van glazen vloerluik

BIBUS in de praktijk: twee lineaire actuatoren voor synchrone bediening van glazen vloerluik

BIBUS in de praktijk: twee lineaire actuatoren voor synchrone bediening van glazen vloerluik

De diversiteit van de actuatoren van Bansbach is te danken aan de combinatie van gebruiksgemak, betrouwbaarheid en het strakke ontwerp. De stijlvolle elektrische hoogteverstelling is daarom een populaire keuze voor toepassingen waarbij het uiterlijk een belangrijke rol speelt. Een voorbeeld van een dergelijke toepassing is te vinden in het bedienen van glazen vloerluiken. In deze product toepassing staat het elektrisch bedienen van vloerluiken centraal.

Vloerluik op maat

De firma Bosh glaskunst heeft de een glazen vloerluik ontworpen en vervaardigd voor een van zijn klanten. De wijncollectie van de eigenaar was weggestopt in de kruipruimte. Het glazen luik heeft de wijnkelder de aandacht gegeven die het verdient. Deze glazen wijnkelder is veilig te belopen dankzij het gebruik van beloopbaar gelaagd gehard glas en is hét visuele spektakel van het huis.

Het vloerluik is voorzien van twee Bansbach easyE-50 actuatoren. Deze lineaire actuatoren hebben een slag 250 en een maximale kracht van 3100N. Hierdoor is het glazen kelderluik elektrisch te bedienen. 

Dit is niet alleen handig, maar ookindrukwekkend. Met één druk op de knop sluit de wijnkelder zich geruisloos en veilig af, waardoor de kostbare wijnen beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Het geeft een gevoel van veiligheid en zorgvuldigheid, wat de exclusiviteit van de wijncollectie benadrukt.

Vloerluiken worden voor tal van toepassingen gebruikt, niet alleen voor toegang naar de wijnkelder. Doordat de actuatoren ook in RVS-uitvoeringen beschikbaar zijn, zijn deze uitstekend toepasbaar op locaties buitenshuis, zoals een boot luik of een dakluik. Daarnaast kan RVS verkozen worden boven andere materialen vanwege de robuuste en industriële uitstraling.

Betrouwbaar

BIBUS is jouw partner als het gaat om op maat gemaakte elektrische lineaire actuatoren die voldoen aan jouw specifieke wensen. Met deze apparaten heb je een betrouwbare, nauwkeurige en eenvoudige oplossing voor het aanpassen van de hoogte of positie van bijvoorbeeld kantel-, hef-, trek- of duw bewegingen.

Binnen het assortiment van BIBUS zijn er 6 verschillende typen lineaire actuatoren beschikbaar. Deze actuatoren kunnen in twee groepen worden verdeeld, namelijk die met een interne besturing en die met een externe besturing.

                             

Op zoek naar een op maat gemaakte totaaloplossing voor uw project? BIBUS staat voor u klaar!

Bent u op zoek naar een op maat gemaakt totaaloplossing voor uw volgende project? BIBUS helpt u graag verder. De samenwerking met producenten, engineers en de eigen kennis gecombineerd zorgen voor een eindoplossing die naar uw wens wordt gecreëerd.

Via de website van BIBUS kunt u gemakkelijk online de gewenste actuator configureren. Je hebt ook de mogelijkheid om de specialisten van BIBUS BV. de actuator te laten configureren, waarna u vrijblijvend een offerte ontvangt. Voor meer informatie kunt u terecht op de actuatoren pagina of kunt u direct contact opnemen met BIBUS zonder verdere verplichtingen.