BIBUS in de praktijk: gasveren voor laboratorium centrifuges

BIBUS in de praktijk: gasveren voor laboratorium centrifuges

BIBUS in de praktijk: gasveren voor laboratorium centrifuges

Een centrifuge is onmisbaar in een laboratorium. De centrifuges worden ingezet om onder een hoge rotatiesnelheid mengsels te scheiden. Via deze procedure kunnen vloeistoffen en gassen op basis van dichtheid gezuiverd worden. Een bekend voorbeeld van de toepassing van een laboratorium centrifuge is het onderzoeken van bloedplasma. Een centrifuge is in staat om bloedplaatjes en bloedcellen te scheiden.

De hoge snelheid waarmee een centrifuge ronddraait vraagt om een stabiele en bestendige bouw. Ook voor de eindgebruiker van laboratorium centrifuges zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak belangrijke eigenschappen. Juist om deze redenen worden de componenten vanBIBUS frequent gebruikt in de medische sector. In dit artikel worden de voordelen van gasveren en scharnieren van BIBUS voor laboratorium centrifuges beschreven.

Soepel en veilig centrifuges openen

Producenten van medische centrifuges stellen hoge eisen aan mechanische componenten. Voor het openen van de klep moeten de gasveren klein zijn, soepel en trillingsvrij de eindpositie halen, beschikken over minimale losbreekkracht en uiteraard zeer duurzaam zijn. BIBUS maakt het met behulp van gecertificeerde mini gasveren mogelijk om het deksel gecontroleerd over de gehele slag, soepel en veilig open te kunnen laten gaan. 

Gasveren van Bansbach bieden unieke producteigenschappen op het gebied van duurzaamheid, loopeigenschappen, wrijving en demping. Lage wrijving en unieke eigenschappen zorgen voor een soepele beweging over de hele slag.

Individuele demping over de gehele slag zorgt ervoor dat het deksel naar wens kan worden geopend en gesloten en de eindposities soepel kunnen worden bereikt. Het modulaire assortiment gasveren biedt talloze mogelijkheden voor onder andere laboratorium centrifuges.

De voordelen van mini gasveren

Voor deze toepassingen is het assortiment mini gasveren uitermate geschikt. De kleinste variaties zijn beschikbaar in 3/8 mm, 3/10 mm en 4/12 mm. Naast het unieke kleine formaat kennen deze gasveren meer voordelen:

  • De gasveren bieden een lage wrijving

  • Minimale losbreekkracht

  • Optimale einddemping

  • Verschillende dempingstechnologieën voor een ideaal dempingsproces

  • De demping curve kan exact worden aangepast naar de toepassing

  • Dynamische demping mogelijk voor een gecontroleerde beweging over de hele slag

 Mini gasveren 

Mechanische componenten voor laboratorium centrifuges

Ook voor de medische markt is BIBUS de one-stop-shop voor machine elementen. Naast gasveren vindt u in het ruime assortiment diverse componenten terug die gebruikt worden voor de fabricage van onder andere laboratorium centrifuges. Voorbeelden hiervan zijn opliggende en binnenliggende scharnieren, diverse beugelgrepen en hygiënisch gecertificeerde stelvoeten. Bent u benieuwd welke componenten BIBUS u kan leveren? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten voor advies op maat.