BIBUS in de praktijk: gasveren toegepast in de medische sector

BIBUS in de praktijk: gasveren toegepast in de medische sector

BIBUS in de praktijk: gasveren toegepast in de medische sector

Juist de flexibiliteit die gasveren bieden, is zeer welkom in de medische sector. Apparatuur kan met behulp van een gasveer eenvoudig in hoogte/positie versteld worden, waardoor de apparatuur ergonomisch gebruikt kan worden.

Een goed voorbeeld van het gebruik van mechanische componenten van BIBUS voor de medische sector, is de AMiS-PRO van Alphatron Medical Group. Dit mobiele zorgstation maakt het mogelijk voor zorgprofessionals om efficiënt, veilig en hygiënisch te werken. In dit blog artikel vindt u meer informatie over de AMiS-PRO.

De AMiS-PRO

Alphatron Medical BV biedt zorginstellingen de garantie van betrouwbare en zorgvuldige digitale systemen. Deze innovatieve kracht is uitstekend terug te zien in de AMiS-PRO, een all-in-one mobiel klinisch zorgstation. AMiS-PRO is ontworpen als een all-in-one mobiel zorgstation voor administratieve taken, maar ook voor het toedienen van medicijnen en het meten van vitale functies. AMiS-PRO kan worden geïntegreerd met extra medische apparatuur zoals ECG en worden uitgerust met compartimenten voor allerlei accessoires.

De AMiS-PRO is inzetbaar voor vrijwel alle mobiele toepassingen, met name daar waar mobiliteit en draadloze communicatie met het EPD de basis is voor zorgverlening. De mobiele werkplek kan ingezet worden als ECG-wagen of Elektronisch Voorschrijfsysteem (EVS).

De AMiS-PRO kan dankzij het modulaire ontwerp, zeer eenvoudig aangepast worden naar wensen en behoeften van de zorginstelling. Ook de Bansbach gasveren die BIBUS levert dragen bij aan de flexibele inzetbaarheid van dit product. Door de integratie van een gasdrukveer met interne wrijving kan het beeldscherm eenvoudig aangepast worden naar de voorkeuren van de zorgprofessional, zodat er ergonomisch gewerkt kan worden. 

Een voorbeeld van deze applicatie is te zien in de video hieronder. De gasveer maakt het mogelijk om gemakkelijk te wisselen tussen de passieve stand en de actieve stand van de monitor. In een handomdraai is de AMiS-PRO aangepast naar de ideale werkhoogte/positie van de gebruiker. Niet alleen de monitor is naar wens te verstellen. Ook de hoogte van het zorgstation kan elektrisch aangepast worden, waarbij een speciale gasdrukveer met lage progressiviteit ondersteund.

 

Gasveren van BIBUS

BIBUS is de Nederlandse vertegenwoordiging van het Duitse Bansbach. Deze firma heeft ruim 45 jaar ervaring met het produceren van klantspecifieke gasveren. Dankzij de combinatie van de expertise van BIBUS, het ruime assortiment en de kwaliteit van Bansbach zijn deze gasveren terug te vinden in talloze markten, en toepassingen. 

Niet alleen levert BIBUS gasveren, gasdrukveren, gastrekveren, aluminium en RVS gasveren, mini en XXL gasveren en dempers. Wij adviseren bij het selecteren van de juiste gasveer voor klantspecifieke toepassingen. Dit doen wij persoonlijk en met behulp van  online documentatie en de benodigde tools. Klik hier voor het volledige assortiment gasveren of gebruik een van de onderstaande tools om tot de juiste gasveer te komen.

Mechanische componenten voor de medische sector

BIBUS is dé one-stop-shop op het gebied van mechanische componenten, ook voor de medische sector. Naast gasveren worden tal van andere componenten van BIBUS gebruikt in de zorg, zoals spangrepen, insteekstiften, arreteerbouten en knoppen. Meer informatie over wat BIBUS voor de medische sector betekent vindt u hier.