BIBUS in de praktijk: gebruiksgemak voor de bespansystemen van Stringway

BIBUS in de praktijk: gebruiksgemak voor de bespansystemen van Stringway

BIBUS in de praktijk: gebruiksgemak voor de bespansystemen van Stringway

Nederland mag trots zijn op de veelvoud aan unieke machinebouwers die innovatieve producten ontwikkelen. In deze categorie valt ook Stringway. Het Noord-Hollandse bedrijf ontwikkelt bespansystemen voor rackets, tennis, badminton en squash, zoals het unieke dwars-bespanner, een spanarm machine met automatische spanknop en een "het meest racket-vriendelijke bespansysteem op de markt". In dit artikel leest u meer over het bedrijf en over de gebruiksvriendelijke knoppen die BIBUS levert aan Stringway.

Ontwikkeling en fabricage in Nederland

Stringway werkt vanuit de gedachten om geen producten te verkopen die elders ook gekocht kunnen worden. Alle machines van Stringway zijn uniek. Het bedrijf ontwikkelde diverse varianten spanmachines, zoals voetbediende machines, spanarm machines en veer-aangedreven machines. Naast het ontwikkelen van bespanapparatuur richt Stringway zich ook op het verspreiden van bespan-informatie, in de vorm van instructies en artikelen in vakbladen. Stringway ademt bespanningstechniek.

Opspanmachine stringway

Werking bespansysteem

Maar, hoe werkt zo’n handmatige bespanmachine eigenlijk? En wat is de rol van de mechanische componenten van BIBUS?

In de onderstaande video is te zien hoe een tennisracket klaargemaakt wordt om gespannen te worden. De lengtesnaren worden als eerst gespannen, daarna volgen de horizontale snaren. De draaitafel waar het racket op ligt, staat tijdens het proces onder hoge spanning. Het ontwerp van de draaitafel zorgt ervoor dat het racket niet bezwijkt onder de spanning. De mechanische spansystemen werken nauwkeuriger dan elektrische systemen.

De verschillende knoppen die BIBUS levert, dragen bij aan het gebruiksgemak van de machines. Voor de gebruiker resulteert dit in de mogelijkheid om gemakkelijk rackets te bespannen. De onderstaande video's tonen hoe een tennis racket  en badminton racket bespannen worden.