Klantspecifieke pneumatische persen

Klantspecifieke pneumatische persen

Klantspecifieke pneumatische persen

Direct_werkende_persen_met_ronde_plunjerMparts heeft voor een producent van o.a. turbo compressoren een pneumatische pers op klantspecificatie samengesteld, waarmee de lagers in turbo compressoren geperst kunnen worden.

De combinatie bestaat uit:

  • Pers, pneumatisch aangedreven op onderstel
  • Voetpedaal voor bediening van de pers
  • Luchttank met terugslagventiel
  • Hoofdafsluiter en waterafscheider.

De perscombinatie is afgeregeld en vergrendeld op de door de fabrikant voorgeschreven en toegelaten maximale perskracht. Voorts is de snelheid van de combinatie afgesteld conform de voorgeschreven veiligheidsregels.

 

Werking

Na het aansluiten van de unit op het pneumatische netwerk dient de hoofdafsluiter geopend te worden. De tank en de aangekoppelde pers staan nu onder een luchtdruk die gelijk is aan het netwerk. Maximaal 8 Bar. De perscombinatie zelf is met een drukregelaar ingesteld op een voordruk van 5 bar. De ingestelde voordruk is af te lezen op de meter aan de rechterzijde van de onderkast. Bij het wegvallen van de druk en/of fluctuaties in het netwerk sluit de terugslagklep op de buffertank het systeem af van het netwerk. De in gang gezette bewerking kan daardoor met een gegarandeerde perskracht worden afgewerkt.

Met behulp van de bijgeleverde inbussleutel kan de perscilinder op hoogte worden ingesteld . De bediening van het voetpedaal stuurt de perscilinder uit en bij het loslaten van het pedaal wordt de cilinder versneld retour gestuurd.

 

mader_samenstelling

Veiligheid en garantie

De snelheid van de uitgaande slag alsmede de maximale perskracht zijn met precisie regelaars afgesteld. Aflezing van de, ingestelde, precisie druk geschiedt op de meter bovenop aan de linkerzijde. De maximaal opgewekte kracht is ingesteld op 2 kN . Na inregeling zijn de instellingen afgelakt. Het wijzigen van de instellingen veroorzaakt een afwijking in druk en daarmee perskracht alsmede de veiligheid.