BIBUS in de praktijk: materiaal voor de podiumbouw

BIBUS in de praktijk: materiaal voor de podiumbouw

BIBUS in de praktijk: materiaal voor de podiumbouw

Tijdens het opbouwen van podia zijn twee factoren van groot belang: de veiligheid van het podium zelf en de snelheid waarmee het podium opgebouwd en afgebroken kan worden. Zeker tijdens het opbouwen van een podium voor een festival is snelheid van belang. De producten uit het assortiment van BIBUS helpen bij het behalen van beide bovenstaande doelen.

Snel monteren en demonteren

De efficiëntie van de oplossingen voor monteren en demonteren werd gedemonstreerd toen het marketing team van BIBUS de nieuwe producten kwam fotograferen. Onze arreteerbouten en zelfborgende hijsogen/insteekstiften maakten het mogelijk de standaards op te zetten en af te bouwen. Naast de snelle assemblage die deze producten mogelijk maken, hebben ze andere voordelen. Zo hebben ze een groot hefvermogen, een maximale betrouwbaarheid en zijn ze geschikt voor diverse materialen. Een van deze toepassingen is te zien in de afbeelding hiernaast.

Podiumverlichting eenvoudig positioneren

Zonder verlichting geen show, dat begrijpt iedereen. Spangrepen worden gebruikt wanneer een lichttechniek, schijnwerper of ander licht- en geluidsapparatuur vastgezet moet worden. De spangrepen zijn verstelbaar en worden geleverd in meerdere variaties. Afhankelijk van de voorkeuren van de organisatie kan er gekozen worden voor spangrepen met een drukknop, knop met zaagsnede of een exemplaar dat handmatig aan te draaien is. 

BIBUS levert tientallen soorten spangrepen. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit verschillende materialen (RVS, messing, staal, Zamak) en diverse kleuren. De spangrepen zijn direct uit de webshop te bestellen. Als u vragen heeft over de toepassing van spangrepen, kunt u altijd contact opnemen met de specialisten van BIBUS. 

Knoppen en handvatten

BIBUS levert diverse handvatten en knoppen die gebruikt worden in de podiumbouw. 

Belangrijk voor het bedienen van licht en geluidsapparatuur zijn knoppen en handvatten. Een voorbeeld van deze producten in de praktijk is weergegeven in de afbeelding hiernaast. Door gebruik te maken van knoppen kunnen lichtinstallaties snel worden opgebouwd en afgebroken. Handig in de theaterwereld of voor fotografen. 

In onze webshop kunt u direct knoppen met binnendraad, knoppen met draadeind, knoppen met boring en handgrepen bestellen. Deze knoppen en handvatten zijn beschikbaar in enorm veel verschillende variaties.

Podiumbouw: advies op maat

Het assortiment mechanische componenten en onderdelen is vele malen groter dan alleen de eerder beschreven producten. U kunt deze producten direct via onze webshop bestellen. Twijfelt u over het juiste product voor uw toepassing? In dat geval kunt u onze specialisten bellen of mailen naar sales@bibus.nl, zodat wij met u mee kunnen denken over de beste oplossing.