BIBUS in de praktijk: mechanische componenten voor handgemaakte fietsen

BIBUS in de praktijk: mechanische componenten voor handgemaakte fietsen

BIBUS in de praktijk: mechanische componenten voor handgemaakte fietsen

Prachtige bedrijven verdienen prachtige componenten. Het Amsterdamse Roetz-Bikes verdient de noemer ‘prachtig bedrijf’ zonder twijfel. Het bedrijf wil niets minder dan de wereld verbeteren en de manier waarop ze dit doen is net zo innovatief als dat het uniek is. Wat de fietsen van Roetz-Bikes zo uniek maakt en welke bijdrage BIBUS daarbij levert, leest u in deze parktijktoepassing.

Roetz-Bikes

Roetz

Een inclusieve en circulaire samenleving staat centraal bij Roetz-Bikes. De fietsen worden met de hand gemaakt door leerlingen met een ‘rugzak’. Het bedrijf staat open voor nieuw talent. Er worden geen functie-eisen gesteld en geen uitgebreide cv’s ontvangen. Iedereen is welkom om zich te ontwikkelen tot gediplomeerd fietstechnicus of een nieuw werk traject te ontdekken. Op deze manier draagt Roetz-Bikes bij aan een inclusieve samenleving.

‘One man’s trash is another man's treasure’ geldt zonder twijfel voor de vakmensen die de fietsen vervaardigen. Het bedrijf werkt zo veel mogelijk circulair, waarbij grondstoffen hergebruikt worden om de impact op het milieu te beperken. Zo’n 30% van de onderdelen van de fietsen die door Roetz geproduceerd worden in de Fair Factory, bestaan uit hergebruikte componenten. Dit levert een besparing op van 20 ton grondstoffen op jaarbasis. Waar het niet mogelijk is om componenten her te gebruiken wordt er gekozen voor duurzame producten met een lange levensloop. Zo is Roetz bij BIBUS als leverancier van mechanische componenten terecht gekomen. 

De toepassing

BIBUS levert namelijk spangrepen voor een veelgebruikt model van Roetz: de Student Hotel stadsfietsen. In deze fietsen hebben de spangrepen een belangrijke functionaliteit. Deze componenten helpen fietsers om eenvoudig de hoogte van het zadel aan te passen. 

Belangrijk voor deze toepassing zijn veiligheid en gebruiksgemak. De spangrepen zijn eenvoudig te bedienen, maar bieden veiligheid en vastigheid. Fietsers hoeven niet bang te zijn dat het zadel tijdens een fietsrit ineens inklapt.

Het strakke design van de spangrepen matcht met de algemene ‘look and feel’ van de stoere stadsfietsen.  

Spangrepen

BIBUS levert een ruim assortiment spangrepen aan een zeer diverse groep producenten. De grote hoeveelheid variaties in het assortiment maakt de componenten bruikbaar in diverse sectoren. De spangrepen worden gebruikt wanneer er iets moet worden ingeklemd, gefixeerd of gepositioneerd. 

In het assortiment vindt u onder andere verstelbare en vaste spangrepen, excentersnelspanners, knevelschroeven, verstelbare spanhendels en vaste spanhendels. De verschillende soorten spangrepen zijn via onderstaande knoppen eenvoudig via de webshop te bestellen. Voor advies op maat neemt u vrijblijvend contact op met de specialisten van BIBUS