BIBUS in de praktijk: de vele mogelijkheden van afstandhouders

BIBUS in de praktijk: de vele mogelijkheden van afstandhouders

BIBUS in de praktijk: de vele mogelijkheden van afstandhouders

Wereldwijd worden er veel initiatieven gestart om kinderen enthousiast te maken voor de techniek. Technisch speelgoed wordt hiervoor onder andere ingezet. Voorbeelden als K’NEX en Kapla zullen bij veel mensen bekend zijn. Er zijn ook andere, minder analoge initiatieven die enorm succesvol zijn, maar wellicht wat minder bekend bij het grote publiek. Wat nóg interessanter is, is dat de afstandhouders van BIBUS goed toepasbaar zijn voor de creaties die met deze technologie gebouwd kunnen worden. In dit artikel leest u meer over de Raspberry Pi en de producten van BIBUS.

Een toegankelijke computer

Stapelbare behuizing raspberry pi

De Raspberry Pi is feitelijk een computer ter grootte van een creditcard. Het apparaat kan ik een monitor of TV gestoken worden om beeld te krijgen en wordt bediend via een muis of toetsenbord, net als bij een ‘gewone’ computer. Wat het apparaat zo bijzonder maakt is het feit dat de eenvoudige varianten voor nog geen €30,- beschikbaar zijn en ze in tal van toepassingen worden gebruikt.

De Raspberry Pi Foundation is opgericht om kinderen wereldwijd te motiveren om met techniek aan de slag te gaan. Waar de stichting van te voren niet op had gerekend, was de immense populariteit onder volwassenen.

Feitelijk zijn de toepassingen eindeloos. De Pi’s worden gebruikt om energieverbruik via een slimme energiemeter live te kunnen volgen op een smartphone, om heuse robots mee te bouwen of om tal van zaken in het huishouden te automatiseren.

Om meerdere Raspberry Pi’s te combineren wordt een zogenaamde ‘Pi stack’ gemaakt. In deze stapelconstructie worden meerdere losse apparaten door middel van afstandhouders uit elkaar gehouden. Dit soort constructies worden gecreëerd zodat alle functies van de verschillende Pi’s gebruikt kunnen worden, de apparaten los van elkaar kunnen werken op hetzelfde systeem en om toevoegingen aan het systeem toe te voegen, zoals een koeler. 

Diverse afstandhouders

afstandhouders semi conductor industrie

Constructies zoals de bovenstaande combineren analoge en digitale techniek. Hierdoor worden kinderen (en volwassenen!) niet alleen gemotiveerd om te leren programmeren, maar ook om eigen constructies in elkaar te zetten. Essentieel voor dit soort toepassingen zijn de juiste onderdelen.

De afstandhouders die gebruikt worden om de verschillende niveaus te scheiden zijn in een grote variëteit in het assortiment van BIBUS terug te vinden. Zo bestelt u eenvoudig verschillende typen ronde en zeskantige afstandhouders, met of zonder tapeind of boring en in diverse materialen, zoals kunststof, staal, aluminium, messing, keramiek en RVS. In grotere oplagen zijn afstandhouders ook klantspecifiek te bestellen. Voor vrijblijvend advies kunt u direct contact opnemen met de specialisten van BIBUS.

De toekomst van de technische sector

Naast de producten van de Raspberry Pi Foundation worden kinderen op meerdere manieren enthousiast gemaakt voor een carrière in de technische sector. Ook BIBUS draagt haar steentje bij aan dit doel, onder andere door meisjes te inspireren met de Nationale Girlsday. Tijdens deze dag werden meisjes uit de regio uitgenodigd om op kantoor op een speelse manier kennis te maken met de producten van BIBUS. Meer informatie leest u in het artikel ‘Nationale Girlsday’.

Nationale Girlsday