BIBUS in de praktijk: een montagesysteem voor VR & Motion Capture devices

BIBUS in de praktijk: een montagesysteem voor VR & Motion Capture devices

BIBUS in de praktijk: een montagesysteem voor VR & Motion Capture devices

SteamVR Pro Tracker by ManusNaarmate de Virtual Reality (VR) -technologie vordert, evolueren ook de kansen voor VR-ervaringen. Terwijl de bedrijven die de technische uitrusting achter VR leveren, zoals Oculus, Windows VR en HTC Vive, nieuwere en meer innovatieve hardware bouwen, maken andere partijen de realiteit achter de virtuele werelden mogelijk. Manus is zo'n bedrijf.

Manus ontwerpt en produceert een reeks state of the art ondersteunende hardware voor VR-toepassingen. Deze oplossingen omvatten Motion Capture-handschoenen, die real-time streaming van vingergegevens mogelijk maken, Polygon, een full-body-systeem voor motion capture en VR-gebruik en de SteamVR Pro tracker, die is ontworpen voor motion capture, virtuele productie en full-body VR. Dit artikel belicht het innovatieve verhaal van het laatste product en de rol van BIBUS als leverancier.

Geavanceerde virtual reality

Sinds 2014 werkt het bedrijf aan implementeren van intuïtieve interactie naar Virtual Reality. De geavanceerde technologie achter de motion capture-apparatuur volgt hand- en lichaamsbewegingen in realtime, waardoor meeslepende ervaringen mogelijk worden gemaakt. De Motion Capture-systemen van Manus zijn compatibel met systemen zoals de HTC Vive, Xsense, Vicon, PhaseSpace en OptiTrack.

Manus universeel montagesysteem

Manus heeft een universeel montagesysteem ontwikkeld: de SteamVR Pro tracker. Deze tracker maakt het mogelijk om de producten van Manus eenvoudig en veilig aan elkaar te bevestigen. De connector maakt gebruik van het verende drukstuk van BIBUS om ervoor te zorgen dat de verbinding veilig is.

Universele Bevestiging

Een belangrijk aspect van de connector is het installatiegemak en de compatibiliteit met bestaande tracking-ecosystemen. In de VR-wereld worden veel verschillende technologieën gebruikt, om compatibel te zijn met de meeste, is zowel hardwarecompatibiliteit als software-integratie vereist.

 

Dankzij het universele montagesysteem kan Manus ervoor zorgen dat de juiste hardware aan hun motion capture & vr-handschoenen kan worden bevestigd.

Het verende drukstuk speelt een sleutelrol bij de bevestiging en bevestiging van extra hardware. Verende drukstukken zijn machineonderdelen die worden gebruikt voor het positioneren, beveiligen, vergrendelen of ontkoppelen van machines en apparaten. Belangrijk voor de applicaties is het eenvoudig en snel bevestigen en vastzetten van componenten, een mooi voorbeeld is de SteamVR Pro tracker.

Een klantspecifiek RVS verend drukstuk is ontworpen door BIBUS en de fabrikant voor Manus. De belangrijkste eis voor dit onderdeel bestond uit de afmetingen en veerkrachten. BIBUS heeft Manus voorzien van een verend drukstuk met de kleinst mogelijke lengte van 6 mm en een diameter van 3,5 mm.

Verende drukstukken van BIBUS

BIBUS levert zowel een breed assortiment gestandaardiseerde verende drukstukken als klantspecifieke oplossingen. De verende drukstukken variëren enorm, in ons assortiment vindt u verende drukstukken met of zonder kop / kraag, met diverse veerbelastingen, kogels en lichamen van diverse materialen en met verschillende bevestigingsmogelijkheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden van BIBUS als one-stop-shop voor machineonderdelen? Neem gerust contact op met onze specialisten om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen of bezoek onze webshop met meer dan 30.000 onderdelen.