Nieuwsbrief juni

Nieuwsbrief juni

Nieuwsbrief juni

Nieuw bij BIBUS: lineaire geleidingen

Een primeur bij BIBUS BV is het nieuwe pakket kogelomloopgeleidingen met bijbehorende accessoires van de pneumatiek producent AirTAC. Dit pakket bestaat uit 4 series, te weten de LSH, LSD, LRM en de LGC-serie. Alle modellen uit deze series zijn lineaire kogelomloop-geleidingen, die als hulpmiddel worden toegepast bij o.a. cilinders om zeer precieze lineaire bewegingen mogelijk te maken.

  • LSH-geleidingen, bieden een hoge stijfheid en een hoog draagvermogen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor zware toepassingen.

  • LSD-geleidingen, bieden een hoge stijfheid, een hoog draagvermogen en compacte afmetingen, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waar beperkte ruimte beschikbaar is.

  • LRM-geleidingen, zijn miniatuur en gemaakt van roestvast staal, deze zijn ideaal voor toepassingen waar  beperkte ruimte en hoge precisie vereist zijn.

  • LGC-geleidingen, bieden een hoge stijfheid, hoge precisie en zijn gemaakt van roestvast staal.

Naar keuze kunnen bovengenoemde geleidingen manueel, elektrisch en zelfs pneumatisch worden voortbewogen. Deze hoog precieze kogelomloopgeleidingen bieden uitkomst bij applicaties waar een lage wrijvingscoëfficiënt een vereiste is, een tolerantie in micronbereik of waar soepele en zeer nauwkeurige loopeigenschappen worden gevraagd.

Afhankelijk van het gekozen type, zijn de loopwagens leverbaar in diverse groottes en uitvoeringen en er zijn raillengtes van 40 mm tot 4.000 mm mogelijk!  

Klik hier om de mogelijkheden per serie te bekijken.

 

CAD configurator

Via de webshop van BIBUS BV configureert u eenvoudig de gewenste lineaire geleiding. Hierna kunt u een CAD/STEP bestand downloaden om de geleiding in uw tekenprogramma op te nemen. Klik hier om uw lineaire geleiding te configureren. 

Wilt u meer informatie of een stappenplan om uw lineaire geleidingen goed te kunnen configureren

Klik hier voor meer informatie over lineaire geleidingen