Nieuwe naam BIBUS BV een feit

Nieuwe naam BIBUS BV een feit

Nieuwe naam BIBUS BV een feit

Eindelijk is het dan zover. Op 1 januari 2023 zijn Mparts BV en BIBUS Romicon BV officieel gefuseerd en is de nieuwe naam: BIBUS BV. Het hoofdkantoor is gevestigd op Meer en Duin 295 in Lisse.

De afgelopen maanden is achter de schermen bij beide ondernemingen hard gewerkt om niet alleen fysiek de medewerkers en voorraden van beide organisaties samen te brengen, maar ook om de volledige ICT-omgeving naadloos samen te voegen onder entiteit met één naam.

Stefan van der Beek, directeur van Mparts BV vertelt: “Het was een ware monsterklus, die we als team in relatief korte tijd hebben geklaard.” Alle productlijnen van de beide ondernemingen zijn vanaf heden te vinden in de gerestylede Magento 2.0 webshop van BIBUS BV. BIBUS BV is een dochteronderneming van de Zwitserse BIBUS Holding AG.

Deze Zwitserse moedermaatschappij heeft ruim 1.100 medewerkers wereldwijd in dienst, verdeeld over 51 bedrijven in 29 landen. BIBUS Holding AG, een internationaal opererende organisatie die de afgelopen jaren in de business unit Technologie (waartoe BIBUS BV behoort) naam heeft gemaakt op het gebied van Mechatronica, Pneumatiek, Hydrauliek en Milieutechniek.

BIBUS BV heeft voor de uitrol van de nieuwe pakketten een routemap ontwikkeld die stap voor stap zal worden uitgerold. Gestart wordt met de introductie van een fors pakket pneumatiek, daarna gevolgd door productpakketten van A-leveranciers die met name actief zijn op het gebied van mechatronica, waarvoor de BIBUS Holding AG reeds de officiële Europese vertegenwoordigingen heeft.

Van der Beek: “Met gepaste trots zetten wij als één team deze stap voorwaarts op weg naar een gezamenlijke toekomst als totaalleverancier en mogelijk systemintegrator op de genoemde productpakketten in de ruimste zin van het woord. In januari 2023 zal een officiële opening worden georganiseerd op het hoofdkantoor in Lisse.