Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juni 2022

BIBUS is aanwezig op de ESEF 2022!

Van 30 augustus - 2 september 2022 is het weer zover, de ESEF Maakindustrie! Het grootste en belangrijkste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering vindt dan plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Uiteraard zullen wij ook dit jaar weer aanwezig zijn! Wij nodigen u graag uit een bezoek aan onze stand te brengen (10.B020) om persoonlijk kennis met u te maken en u uitgebreid te kunnen informeren over ons grote aanbod van mechanische producten en oplossingen!

Toegang voor de ESEF 2022 is gratis. Door hier te klikken kunt u zich nu al inschrijven!


Spanhendel met spiebaanNieuw: RVS spanhendel met spiebaan!

Wij hebben ons programma spangrepen uitgebreid met de AD91, een verstelbare, volledig in RVS 303 uitgevoerde, spangreep voor het klemmen, fixeren of positioneren van bijvoorbeeld een werkstuk bij machines en/of apparaten! Deze speciaal ontworpen spangreep met nylon glasvezelversterkte greep leent zich bij uitstek voor gebruik in diverse industriële toepassingen.

Interessant te melden is dat dit nieuwe model een opnamemogelijkheid heeft voor een spiebaan! Aan de binnenzijde is deze spangreep met drukknop voorzien van een arretering met 60 vertandingen en een spoed van 6°. Zodra de drukknop wordt geactiveerd, wordt het inwendige veermechanisme van de AD91 spangreep ingedrukt en de vergrendeling vrijgegeven, zodat de spangreep eenvoudig 360° kan worden versteld. Het voordeel van dit bijzondere ontwerp is dat deze spangreep zeer geschikt is voor gebruik in kleinere ruimtes, omdat eenvoudigweg kan worden volstaan met ‘klikken’ en terugdraaien.

Lees meer >>


CS gasveren met geïntegreerd kliksysteemvideo cs gasveer

De gasveer kan hierdoor mechanisch geborgd worden in de onderste positie van de zuigerstang. Door slechts een lichte aanraking kan de borging van de zuigerstang weer worden opgeheven (denk aan een ballpoint).

Deze nieuwe gasveer is bijv. met name interessant voor tv-meubels die in het interieur verzonken moeten worden en toegangsluiken die verticaal moeten worden weg geklikt. De compact vormgegeven CS gasveer heeft geen externe bedieningscomponenten, is te verkrijgen in vier verschillende afmetingen en in talloze varianten met diverse eindaansluitingen!

Lees meer >>


arreteerbout montageflens

Arreteerbout met montageflens

Wij denken graag met u mee, ook op het gebied van montage. In onze webshop kunt u onder andere arreteerbouten met montageflens bestellen, waardoor montage eenvoudiger wordt gemaakt. Naast de Zamak uitvoeringen zijn deze nu ook in het RVS leverbaar!

De AG12 serie is met arretering, dit houdt in, dat wanneer de knop wordt uitgetrokken en een kwartslag gedraaid wordt, de arreteerpen in ingetrokken positie blijft staan als de knop wordt losgelaten. En bij de AG11 serie gaat de pen altijd terug in de uitgangspositie wanneer de knop wordt losgelaten.

Bekijk de AG11 serie >>    Bekijk de AG12 serie >>