Nieuwsbrief september 2022

Nieuwsbrief september 2022

Nieuwsbrief september 2022

BIBUS in de praktijk: actuatoren voor bediening heftdak pick-up camper

De lineaire elektrische actuatoren van BIBUS vinden steeds meer hun weg naar een uitgebreider scala aan toepassingen. Het gebruiksgemak, de betrouwbaarheid en de compactheid van de modellen met geïntegreerde besturing maakt de modellen een interessant alternatief voor gasveren, pneumatische en hydraulische cilinders.

Centraal in deze praktijktoepassing staat de hierboven getoonde pick-up camper. BIBUS heeft mogen helpen bij het oplossen van problematiek gerelateerd aan het hefdak van de camper. De hydraulische cilinders die het dak bediende waren goed in staat om het hefdak te openen middels de opwaartse kracht. Maar, het laten zakken van het dak verliep niet altijd even soepel.

Het dak wordt nu bediend door lineaire actuatoren, het voordeel is dezelfde opwaartse- als neerwaartse kracht, dus het opent net zo soepel als dat het gesloten wordt. Daarnaast heeft het aanvullende cascade systeem, wat een synchrone aansturing mogelijk maakt, geresulteerd in nog soepelere bewegingen van het dak.


Onze terugblik op de ESEF 2022

Van 30 augustus - 2 september 2022 was het weer zover, de ESEF Maakindustrie! Het grootste en belangrijkste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering heeft plaatsgevonden in de Jaarbeurs in Utrecht. Uiteraard waren wij ook dit jaar weer aanwezig!

De beurs was compacter, door de treinstaking en nog een laatste week zomervakantie van zuid-Nederland, was het aantal bezoekers minder. Op de stand hadden we dus meer tijd voor (nieuwe) klanten en  hebben dus toch de beurs met een goed gevoel afgesloten! 


 

Ons assortiment RVS 316L grepen

We hebben een groot assortiment beugelgrepen, waaronder ook RVS 316L grepen, van standaard, gebogen, met doorlopende boring, schuin, haaks tot profiel- en een inklapbare greep.

Deze RVS 316L grepen zijn allemaal zeewaterbestendig en beschikbaar in diverse types, zoals gepolijst met half matte afwerking, gestraald en elektrolytisch half mat gepolijst en/of geborsteld en elektrolytisch gepolijst.

Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor zowel de maritieme-, en de voedingsmiddelen industrie!

 


 

Wist u dat: met afroeporders.....

U altijd de beschikking heeft over uw producten. Waarom? Omdat wij die voor u op voorraad houden. U grijpt hierdoor niet meer mis en uw productie komt niet stil te liggen.

U bepaalt voor één jaar uw hoeveelheid en u neemt, deze gefaseerd in een jaar af. Door een afroepovereenkomst op te stellen heeft u vaak ook betere prijscondities. Meer weten? Neem contact op via 0252 433733 of sales@bibus.nl

 

 


 

Nieuw: arreteerbouten RVS A4 (316)Arreteerbouten RVS A4

We hebben twee nieuwe series arreteerbouten RVS A4 in het assortiment! De AG45 serie is met arretering, dat wil zeggen dat, wanneer de knop wordt uitgetrokken en een kwartslag gedraaid, de arreteerpen in ingetrokken positie blijft staan als de knop wordt losgelaten. Bij de uitvoering zonder arretering (AG44) gaat de pen altijd terug in de uitgangspositie, wanneer de knop wordt losgelaten. Beide series zijn beschikbaar van M8 tot en met M20, met een kunststof of RVS knop en in diverse lengtes.