Ontdek de voordelen van het ROSS proportioneel ventiel Generatie 4.0

Ontdek de voordelen van het ROSS proportioneel ventiel Generatie 4.0

Ontdek de voordelen van het ROSS proportioneel ventiel Generatie 4.0

Via de webshop van BIBUS vindt meer informatie over de innovatieve proportionele ventielen van ROSS. Deze ventielen worden gebruikt om de stroming van vloeistoffen of gassen te regelen op basis van een proportionele verhouding.

Maar wat maakt deze nieuwe generatie proportionele ventielen, de Gen 4.0, nu zo bijzonder? En wat onderscheidt ze van andere ventielen? In dit artikel leest u meer over de voordelen van het proportioneel drukregelventiel Gen 4.0. Op deze pagina vindt u meer informatie over de proportionele ventielen. Klik om direct informatie op te vragen of de ventielen te bestellen.

Voordelen van het ROSS proportioneel ventiel Gen 4.0

De Gen 4.0 heeft het vermogen om problemen te detecteren voordat ze product defecten veroorzaken. Het ventiel kan verschillende problemen identificeren en deze signalen doorgeven aan het onderhoudspersoneel of aan het besturingssysteem van de machine.

Daarnaast beschikt het proportioneel ventiel Gen 4.0 over een zelfdiagnose functie die constant de status van het ventiel bewaakt en reageert op eventuele afwijkingen. Een voorbeeld hiervan is het meten van de snelheid van de drukopbouw en bepalen of deze binnen de vereiste range valt. Indien dit niet het geval is, geeft het ventiel een seintje aan het onderhoudspersoneel of het besturingssysteem.

Naast de zelfdiagnose functie bewaakt de Gen 4.0 ook externe factoren zoals voedingsspanning, stroom, druk en omgevingstemperatuur.

Tot slot biedt het ventiel een communicatie-interface, waarmee de status van het ventiel voortdurend bekend is bij het onderhoudspersoneel en het besturingssysteem. Het ventiel is voorzien van een LED-indicator die groen oplicht als alle gecontroleerde waarden binnen de specificaties vallen.

Daarnaast beschikt het proportioneel ventiel Gen 4.0 over de bekende kwalitatieve eigenschappen die u kent van ROSS ventielen namelijk:

  • Bestendig tegen vuil
  • Zeer snelle regeling
  • Hoge volumestroom
  • Slimme functies
  • Modbus communications

Proportioneel ventiel voor de glasindustrie

Met de introductie van de ROSS Proportioneel ventiel Gen 4.0 heeft de glasindustrie een innovatief ventiel tot haar beschikking, welke realtime monitoring, voorspellend onderhoud( signalen na 50 en 65 miljoen cycles) en uitgebreide communicatiemogelijkheden biedt. 

Door potentiële problemen vroegtijdig te detecteren, kunnen product defecten worden voorkomen en onnodige machinestilstand worden vermeden.

Proportionele ventielen van ROSS bestellen

Het ROSS proportioneel ventiel is verkrijgbaar in 4 maten voor verschillende drukbereiken en maximale volumestroom. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de beschikbare uitvoeringen van het proportioneel ventiel gen 4.0. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die de Proportioneel ventiel Gen 4.0 voor uw industrie kan bieden? Klik hier om de documentatie te downloaden of neem direct vrijblijvend contact op met BIBUS.

Nominale diameter

Maximale werkdruk (bar)

Maximale norm volumestroom (Nl/min.)

12

5

3.200

14

7

4.200

16

6

5.000

20

7

7.500