Oplossingen voor een glazen vloerluik

Oplossingen voor een glazen vloerluik

Oplossingen voor een glazen vloerluik

Oplossingen voor een glazen vloerluik

Het toepassen van dak- en vloerluiken wordt in woningen steeds populairder. Vroeger was een vloerluik gewoon functioneel. Het vloerluik was voor een kelder, kruipgat of zolder en moest veilig te openen zijn wanneer dat nodig was.

Tegenwoordig worden er steeds meer aanvragen gedaan met het verzoek of er een compleet systeem geleverd kan worden dat gemonteerd kan worden aan een vloerluik voor bijvoorbeeld naar trappen, (wijn)kelders, garages en dakterrassen. De vloerluiken moeten tegenwoordig niet alleen functioneel zijn, men wil graag een vloerluik dat past bij het interieur en eenvoudig in gebruik is.

Een (elektrisch) aangedreven glazen vloerluik is een mooie en luxe oplossing en daarbij een echte eyecatcher. De luiken kunnen worden gemaakt van RVS, beloopbaar veiligheidsglas en zonder “uitstekende” randen in de vloer. Daarnaast zijn de luiken eenvoudig in hoogte te verstellen, op diverse manieren.

Vloerluik berekenen

Het berekenen van de juiste oplossing is niet altijd eenvoudig. Het kan namelijk voorkomen dat de ruimte om het luik te bevestigen erg klein is. Of dat het een bepaalde vorm heeft welke niet eenvoudig in te bouwen is. BIBUS ondersteund zowel de zakelijke markt als particulieren met het vervaardigen van in hoogte verstelbare vloerluiken, voor binnen en buiten. 

Doormiddel van professionele software en onze specialisten kunnen wij precies berekenen wat u nodig heeft om uw vloerluik optimaal te laten functioneren en we helpen u hier graag mee. Hieronder leest u meer over het berekenen van een in hoogte verstelbaar vloerluik, voor direct antwoord op vragen neemt u vrijblijvend contact met onze specialisten op.

Voor een goede en volledige berekening hebben wij onderstaande gegevens nodig:

  • Gewicht: het gewicht van het luik.
  • Lengte: de lengte van het luik.
  • Openingshoek: het maximaal aantal graden waarmee het luik open staat.
  • Aangrijppunt: Dit is de plaats waar u het luik wilt openen.
  • Bevestigingspunt: Waar wordt het systeem aan de “wereld” bevestigd.

Belangrijk: Alle maten moeten vanuit het scharnier gemeten worden.

Oplossingen voor een glazen vloerluik

Afhankelijk van uw situatie hebben wij diverse oplossingen. Wij kunnen voor iedere situatie en ieder materiaal de beste oplossing berekenen. Hieronder worden drie oplossingen toegelicht die gebruikt worden om een vloerluik in hoogte en positie te verstellen.

Gasveren

Gasveren

Met gasveren is het eenvoudig om een vloerluik te openen. Wij hebben een breed assortiment gasveren en kunnen de exact benodigde gasveren specificeren om uw vloerluik handmatig te openen en sluiten. De gasveren zijn van zeer hoge kwaliteit. De gasveren zijn leverbaar in staal en RVS. De slag kan variëren van 10 - 1000 mm met een kracht van 7 tot 12.000 Newton. Lees meer >

actuatorsActuatoren (elektrische hoogteverstelling)

De actuatoren zijn elektrische lineaire hoogteverstellingen. Wij hebben 3 typen lineaire actuatoren in het assortiment. De easyE-35 (met een constante kracht tot 2200 N), easyE-50 (tot 4500 N) en easyE-60 (tot 10.000 N). De slag kan variëren van 50 - 750mm. Het compacte en mooie design maken actuatoren een prima oplossing om een (vloer) luik te openen. Daarnaast zijn er diverse besturingen beschikbaar om het luik automatisch te openen. Lees meer >

EasymotionEasymotion (hydraulische hoogteverstelling)

Het Easymotion systeem is een lineaire hydraulische hoogteverstelling doormiddel van één of meerdere cilinders. Deze synchrone hoogteverstelling wordt bereikt door gelijktijdige regeling van iedere afzonderlijke cilinder. Zwaar of licht, Easymotion is multi-inzetbaar en bovendien aan te passen naar specifieke wensen en behoeften. Het Easymotion systeem bestaat uit een hydraulische pomp, regelcilinders en buizen om alle componenten aan te sluiten. Het systeem kan worden bediend met een elektromotor of handmatige slinger. Ook voor het EasyMotion systeem zijn er diverse besturingen beschikbaar om het luik automatisch te openen. Lees meer >

 

One-stop-shop onderdelen vloerluik

BIBUS is trots op haar positie als one-stop-shop leverancier van machine elementen en -onderdelen. Ook voor vloerluiken is het aanbod allesomvattend. Dit betekent dat u in ons assortiment niet alleen componenten vindt die de hoogte- / positieverstelling van een luik mogelijk maken, zoals actuatoren en gasveren, maar ook andere elementen. Zo kent het assortiment van BIBUS een ruime lijn met scharnieren, handgrepen en beugelgrepen. Hierdoor is BIBUS in staat om u volledig te voorzien van de juiste producten.

Opliggende scharnieren

Opliggende scharnieren

Scharnieren zijn er in vele soorten en maten. BIBUS levert een diversiteit aan opliggende scharnieren. Het complete assortiment bestaat uit onder andere: opliggende, vlak, piano, blok, stift en binnen (inliggende) scharnieren. Alle varianten zijn leverbaar in diverse materialen, zoals kunststof, Zamak, nylon, staal, RVS en messing. Lees meer >

Binnenliggende scharnierenBinnenliggende scharnieren

Met BIBUS binnenliggende scharnieren heeft u de mogelijkheid te kiezen voor meer robuuste en kwalitatief hoogwaardige standaardproducten. Alle varianten zijn leverbaar in diverse materialen, zoals Zamak, Nylon, staal, RVS en aluminium. Heeft u behoefte aan meer informatie dan kunt u natuurlijk contact opnemen. Lees meer >

 

EasymotionBeugelgrepen

BIBUS heeft een compleet assortiment beugelgrepen. Voor iedere toepassing is de geschikte beugelgreep beschikbaar of dit nu ergonomisch, innovatief, industrieel of standaard betreft. Een aantal beugelgrepen zijn aan de bovenzijde voorzien van een kunststof afdekplaatje, dat naar eigen inzicht bedrukt kan worden met een logo, aanwijzing of tekst naar keuze. Op deze manier kan aan de beugelgrepen een elegant en uniek element worden toegevoegd. Lees meer >

Toepassingsvoorbeeld

BIBUS heeft een demonstratietafel ontworpen waar twee systemen gedemonstreerd kunnen worden, waarmee een luik open gezet en in hoogte versteld kan worden. Doormiddel van de actuatoren kan het luik in hoogte versteld worden en door het Easymotion systeem kan het luik geopend worden. Bekijk hieronder de video of kijk verder op het YouTube kanaal van BIBUS.


glazen vloerluik

Actuator voor een glazen vloerluik

De werking van een actuator is het best te zien in een toepassing. In het artikel actuator voor een glazen vloerluik is niet alleen te zien hoe de actuator het luik in positie versteld, ook de verschillende opties voor een glazen vloerluik op maat zijn beschreven. Daarnaast wordt er kort gekeken naar de verschillende oplossingen die naast een actuator gebruikt kunnen worden.

Lees het hele artikel hier.


Over BIBUS

BIBUS helpt als specialist van mechanische oplossingen al decennia lang bedrijven met al hun technische vraagstukken. BIBUS heeft zich gespecialiseerd in advies, levering én installatie van technologisch hoogwaardige industriële componenten en oplossingen. Samen met onze klanten werken wij op een proactieve en transparantie manier aan de producten van onze klanten.

Heeft u een dergelijk probleem en zoekt u een betrouwbare en professionele oplossing? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. Wij begeleiden u met het maken van de juiste keuze.