Pendelopzetstukken “self-resetting” voor opspansystemen

Pendelopzetstukken “self-resetting” voor opspansystemen

Pendelopzetstukken “self-resetting” voor opspansystemen

spanelementenMparts heeft haar omvangrijke pakket opspanelementen van Halder wederom uitgebreid met een nieuwe gepatenteerde serie pendelopzetstukken met “self-resetting” mechanisme welke naar de neutrale positie terugkeren.

De werking van deze elementen is gebaseerd op een vlakke krachtoverbrenging met bewegende kogel. Pendelopzetstukken zijn te gebruiken voor het spannen, klemmen of steunen van werkstukken met (niet-)parallelle oppervlakken.

De nieuwe serie bestaat uit 8 verschillende modellen, te weten met en zonder kop, (afgevlakte) kogel geborgd of niet geborgd, of met een glad of geribbeld oplegoppervlak. Elk model is te verkrijgen in diverse materialen en groottes van M3 tot M24, met lengtes uiteenlopend van 5 tot 120 mm.

De behuizing van bovengenoemde elementen kan naar keuze worden uitgevoerd in veredeld staal of RVS. De kogel is beschikbaar in drie varianten, namelijk in gehard kogellagerstaal, gehard RVS of in thermoplast (POM) in de kleuren rood of wit.

Aan de rode of witte kogel is te zien of gewerkt wordt met een afgevlakte of volle kogel. De kogeldrukbouten met een thermoplast kogel lenen zich in het bijzonder voor broze en drukgevoelige delen. Interessant te melden is verder dat één van de bovengenoemde series is uitgevoerd met fijnmetrisch schroefdraad, zodat een zeer precieze afstelling mogelijk is.