Stelpoten voor de machine en apparatenbouw

Stelpoten voor de machine en apparatenbouw

Stelpoten voor de machine en apparatenbouw

Stelvoeten ook wel stelpoten in de volksmond genoemd, worden voor industriële toepassingen vooral toegepast om een machine of apparaat vlak op een onregelmatige vloer te plaatsen. Door het toepassen van de stelpoten worden de vloeroneffenheden gecompenseerd. Bij het gebruik van de juiste stelpoot staat de machine niet alleen vlak maar ook stabiel.

Breed assortiment stelpoten

Stelpoten bestaan uit een voetplaat en een spindel (draadeind) waarmee de stelpoot aan de machine bevestigd kan worden. Deze kunnen in combinatie maar ook apart besteld worden. Wij hebben een breed assortiment met verschillende stelpoten.

Het assortiment bestaat uit stelpoten in verschillende materialen. Zo kunt u stelpoten bestellen in staal, RVS, POM & PA-GF (kunststof) of een combinatie hiervan. Ook hebben wij stelpoten met antislip. De antislip wordt gebruikt voor meer grip zodat de machine nog sterker op de grond staat. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn bij het hevig schudden of trillen van de machine.

Nieuw in ons assortiment zijn de stelpoten met “druppelvorige voet. Deze poten met druppelvormige voet geven meer mogelijkheden om de stelvoet te bevestigen. De BK72 is de standaard "druppelvormige" stelpoot en de BK73  is een stelpoot met antislip. Ook deze stelpoten zijn in een diversiteit aan maten verkrijgbaar met een draadeind van staal of RVS.

Zwenkbare stelpotenZwenkbare stelpoten

Binnen ons assortiment stelpoten maken we onderscheid tussen de vaste en zwenkbare stelpoten. Over het algemeen wordt er bij machines een zwenkbare stelpoot gebruikt. Zwenkbare stelpoten hebben namelijk een kogelscharnier tussen de spindel en de voetplaat. Door het kogelscharnier kan de spindel zwenken tot ca. 15° en is het daardoor een stuk eenvoudiger om een machine op een oneffen vloer vlak te plaatsen.

RVS stelpoten

RVS stelpoten

Ook hebben wij RVS stelpoten in het assortiment. Stelpoten gemaakt van RVS worden vaak toegepast in omgevingen zoals de voedingsmiddelen-, chemische en medische industrie. Een RVS stelpoot is niet alleen bestand tegen chemicaliën en andere invloeden van buitenaf, maar hebben door het materiaal dat gebruikt wordt ook een hoogwaardige uitstraling en zijn eenvoudig schoon te houden.

Stelpoten bestellen

U besteld uw stelpoten eenvoudig via onze website. Log in met uw account of vraag een account aan om met uw persoonlijke condities te bestellen. Wilt u meer advies of heeft u vragen dan kunt u altijd contact opnemen met onze productspecialisten.