Verende drukstukken met rollende kogels

Verende drukstukken met rollende kogels

Verende drukstukken met rollende kogels

verende-drukstukken-met-kogels

Het ruime assortiment verende drukstukken van Mparts is onlangs uitgebreid met een nieuwe serie verende drukstukken met rollende kogels van Halder. Verende drukstukken kunnen worden gebruikt voor het positioneren van assen bij medische toepassingen, in de machine- en apparatenbouw, de elektronicawereld en bij overige industriële applicaties, waar het relatief eenvoudig verwijderen van componenten een vereiste is of waar beweegbare delen snel en eenvoudig moeten worden vastgezet.


Omdat bij deze verende drukstukken de kogel zich rollend voort beweegt, ontstaat er weinig tot geen slijtage aan het tegenover gelegen deel en ook worden trillingen en geluidseffecten door deze constructie beter opgevangen. Bovengenoemde verende drukstukken zijn naar keuze leverbaar met een behuizing van (gezwart) staal of RVS en met kogels en veren van (gehard) staal of RVS. Wordt gekozen voor een uitvoering met kunststof kogels dan is er bovendien geen sprake meer van elektrische geleiding. Hoewel bij de meeste drukstukken de veerkracht standaard is ingesteld, zijn ook verende drukstukken te leveren met versterkte veerkracht.

De diameters van de rollende verende drukstukken lopen uiteen van M5 tot M16. Elk type is te leveren met diverse montagemogelijkheden, te weten met een binnenzeskant of een gleuf. Op aanvraag is tevens een schroefdraadborging aan de buitenzijde mogelijk.