De juiste zelfinstellende stootdemper selecteren voor uw industriële applicatie

De juiste zelfinstellende stootdemper selecteren voor uw industriële applicatie

De juiste zelfinstellende stootdemper selecteren voor uw industriële applicatie

De juiste keuze maken in het ruime assortiment industriële stootdempers van BIBUS kan een overweldigende taak zijn. De eigenschappen van de juiste stootdemper hangen af van de specifieke applicatie waarin de demper wordt gebruikt.

Niet alleen de gewenste dempingskracht speelt een belangrijke rol, ook andere eigenschappen van de stootdemper spelen een grote rol bij dit selectieproces. Denk aan het bereik, een minimum en maximum effectieve massa, een bepaalde eigen dempingskarakteristiek en natuurlijk een toegestane botssnelheid.

Van tevoren is het vaak moeilijk in te schatten hoe een applicatie exact dempt. Daarom kan BIBUS een zelfinstellende stootdemper leveren. Op deze manier test u de eigenschappen van uw applicatie in de praktijk. De specialisten van BIBUS helpen u graag om voor uw toepassing de optimale stootdemper te selecteren.

In dit artikel vindt u meer informatie over het selecteren van de juiste zelfinstellende stootdemper. Neem direct vrijblijvend contact op voor advies op maat over uw toepassing.

Industriële stootdempers van ACE

Er bestaan verschillende soorten stootdempers. Deze verschillen onder andere in de manier waarop zij dempen. Hydraulische stootdempers worden bijvoorbeeld ondersteund met hydraulische vloeistof en bieden regelbare demping. Pneumatische stootdempers gebruiken luchtdruk om de demping te regelen, terwijl wrijvingstootdempers op basis van wrijving werken om de impact te absorberen.

BIBUS biedt geavanceerde oplossingen voor dempingstechniek van ACE voor industriële stootdempers, snelheidsregelingen en veiligheidsproducten, gebaseerd op uitgebreide technologische expertise.

De zelfinstellende stootdempers van ACE (MA)

Om tot de juiste stootdemper te komen, kan BIBUS in eerste instantie een instelbare demper leveren uit de MA-serie van ACE. De traploos instelbare MA-demper wordt in de testfase ingezet omdat deze door de eindgebruiker via het instelsegment aan de onderzijde de dempingskarakteristiek kan bepalen, variërend tussen 1 en 9. Hierdoor kunnen de MA-stootdempers nauwkeurig aan de eisen van de applicatie worden aangepast.

De minimale energie-opname van de MA-dempers loopt uiteen van 3,5 Nm/slag bij de MA 30 tot 6.780 Nm/slag bij de MA 64 en de effectieve massa varieert van 0,23 tot 500.000 kg. Deze demper is beschikbaar met een slaglengte uiteenlopend van 8 tot 150 mm, afhankelijk van het gekozen model (van MA 30 tot MA 64).

Om te kunnen bepalen welke MA-demper uit het pakket het beste kan worden ingezet, is indicatie nodig van de gewenste snelheid en energieopname. Hierna kan BIBUS u de juiste MA-demper leveren om te testen wat het beste past in de betreffende applicatie.

De MC-stootdempers van ACE

Wanneer de ideale dempingskarakteristiek met de MA-demper is bepaald, kan de MA-demper worden terug geleverd aan BIBUS. Hierna stelt het team van BIBUS een MC-demper samen met gelijke specificaties voor uw applicaties.

Deze selectiemethode biedt verschillende voordelen. Ten eerste is dit prijstechnisch een aantrekkelijke en betrouwbare oplossing. Daarnaast voorkomt het mogelijke beschadigingen die vanwege een onjuiste stootdemper in de applicatie/machine kunnen voordoen. 

Uitvoeringen van de stootdempers

De mogelijkheden voor stootdempers eindigen niet bij dempingskarakteristiek en slaglengte. Afhankelijk van de applicatie kan bijvoorbeeld een andere stootkop besteld worden. Standaard wordt de stootkop van de stootdempers uit beide series in Nylon uitgevoerd. Indien gewenst kan een Polyurethaan stootkop of een stootkop van gehard staal met een corrosiebestendige coating worden geleverd. Ook is het mogelijk om een model zonder stootkop te bestellen.

De fabriek levert de stootdempers gevuld af. Specifieke externe factoren, zoals extreme temperaturen, kunnen invloed hebben op de gewenste olie in de stootdemper. Naast de standaard olie waarmee de stootdempers gevuld worden, zijn speciale oliën beschikbaar.

De ideale stootdemper voor uw applicatie bepalen

Met de modellen uit de standaard MC-serie kan BIBUS bij een grote variëteit aan applicaties een passende oplossing bieden. Het team van BIBUS geeft u graag vrijblijvend advies over de juiste stootdemper voor uw toepassing. Neem direct contact op voor meer informatie of bekijk het assortiment industriële stootdempers.