BIBUS in de praktijk: blokscharnieren in de maritieme sector

BIBUS in de praktijk: blokscharnieren in de maritieme sector

BIBUS in de praktijk: blokscharnieren in de maritieme sector

Nederland en de maritieme industrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons land staat internationaal hoog aangeschreven op het gebied van het ontwerp en vervaardiging van schepen. BIBUS werkt geregeld samen met innovatieve Nederlandse bedrijven uit deze sector. Een voorbeeld van de combinatie van het toepassen van hoogwaardige mechanische componenten en stijlvolle innovatieve schepen, is terug te zien in deze praktijktoepassing.

LEKKER Boats

Vanuit Nederland ontwerpt en produceert LEKKER Boats comfortabele en stijlvolle zeewaardige sloepen. Deze schepen halen tot 50 knopen en zijn beschikbaar in verschillende modellen: de Damsko 750 en de Damsko 1000. De boten worden handgemaakt en zijn volledig klantspecifiek in te richten. Zo kan er worden gekozen voor extra bedden en een toiletuitbouw in de cabine.

De onderstaande video toont de grote diversiteit aan mogelijkheden die de Damsko’s bieden.

Blokscharnieren voor toegang tot de console

Zowel LEKKER Boats als BIBUS hebben kwaliteit en klantspecifieke oplossingen hoog in het vaandel staan. Voor de klanten van LEKKER Boats betekent dit dat zij de schepen naar wens kunnen aanpassen. Aan de andere kant levert BIBUS hoogwaardige en klantspecifieke componenten. Het resultaat van deze partnership is te zien in de onderstaande foto.

 

 

Het console van de boot is voorzien van een klepje. Onder dit klepje zit een bakje die de eindgebruiker naar wens kan vullen. De zwarte blokscharnieren die deze beweging mogelijk maken, zijn afkomstig uit het assortiment van BIBUS. De scharnieren worden toegepast in zowel de Damsko 750 als de Damsko 1000. In dit jaar vervaardigt LEKKER Boats 50 Damsko’s waar deze scharnieren in worden toegepast.

Dit blokscharnier is vervaardigd van Zamak en beschikt over een RVS pin. Standaard worden de blokscharnieren in het zwart geleverd, maar op aanvraag en voor specifieke afnames zijn de blokscharnieren in een klantspecifieke RAL-kleur beschikbaar.

Ingezoomde foto van de scharnieren

Groot assortiment scharnieren

Naast blokscharnieren vindt u in de webshop van BIUBS een groot aanbod aan opliggende- en binnenliggende scharnieren. Deze componenten zijn direct vanuit de webshop te bestellen. Heeft u behoefte aan hulp bij het selecteren van het juiste scharnier? Het artikel ‘De juiste industriële scharnier selecteren’ loopt u stapsgewijs door het selectieproces heen. Voor vragen of advies op maat neemt u vrijblijvend contact op met de specialisten van BIBUS.

BIBUS en de maritieme industrie

Vanwege de jarenlange hechte samenwerking met opdrachtgevers en gerenommeerde leveranciers, heeft BIBUS een vaste plaats in de maritieme industrie weten te verwerven. Daarom biedt BIBUS ondersteuning, wij denken namelijk met u mee.

Wij leveren onder ander gasveren, actuators, insteekstiften, arreteerbouten, knoppen, grepen, stelvoeten, handwielen, scharnieren en nog veel meer. Op basis van uw toepassing adviseren wij u over welk product het beste gebruikt kan worden. Meer info? Bel 0252-433733 of mail naar sales@BIBUS.nl.