BIBUS in de praktijk: elektrisch verstelbare pompbak

BIBUS  in de praktijk: elektrisch verstelbare pompbak

BIBUS in de praktijk: elektrisch verstelbare pompbak

De oplossingen voor hoogte- en positieverstelling van BIBUS zijn ruim inzetbaar. Zo worden gasveren en actuatoren veelal ingezet in de medische sector, in sportapparatuur en in de horeca. Echter weten de componenten van BIBUS ook de particuliere sector te bereiken. Voor veel applicaties in en rondom het huis zijn actuatoren en gasveren uitstekend in te zetten. Een elektrisch verstelbaar glazen vloerluik wordt bijvoorbeeld steeds populairder. Het gebruiksgemak en de kwaliteit van de componenten van BIBUS zijn ook buitenshuis breed toepasbaar. In dit artikel wordt de functie van actuatoren in een vijverpomp behuizing besproken.

Elektrisch verstelbare pompkast voor vijver

Voor vijvers is een goede waterpomp van groot belang. De klant in kwestie was op zoek naar een waterdichte pompbak. De belangrijkste eis was het gebruiksgemak. De specialisten vanBIBUS hebben geholpen om ervoor te zorgen dat de deksel elektronisch geopend en gesloten kan worden.

Een ‘gewone’ gasveer of standaard actuator voldeden niet aan de eisen van de klant. Daarom zijn er twee EasyE-50 lineaire actuatoren geselecteerd. Aan beide zijden van het luik is een actuator geplaatst, zoals in de onderstaande foto’s te zien is.

actuator pompkastactuator pompkast

Deze actuatoren zijn naar de klantspecifieke situatie geprogrammeerd, waardoor ze soepel, synchroon en nauwkeurig het luik aandrijven. Het klimaat vormt geen bedreiging voor de staat van de actuatoren. Deze zijn vervaardigd uit gepoedercoat staal en kennen een temperatuurbereik van -40°C tot 70°C. Voor meer informatie over de mogelijkheden van actuatoren vindt u hier het complete assortiment of neemt u vrijblijvend contact op met de specialisten van BIBUS

Mechanische oplossingen voor het buitenleven

BIBUSlevert klantspecifieke oplossingen van hoogwaardige kwaliteit. Ook voor het buitenleven zijn de mogelijkheden legio. Onze componenten worden bijvoorbeeld gebruikt in het productieproces van dakluiken, terrasschermen en windschermen. In de onderstaande praktijktoepassing is een voorbeeld uitgewerkt.

Klantcase Verano zonweringGasdrukveren in verandazonwering

De mechanische onderdelen uit ons assortiment worden veelal gebruikt in de zonwering sector. Voorbeelden hiervan zijn dakluiken, terrasschermen, serrezonwering, verandazonwering, pergolazonwering, terrasoverkappingen en windschermen. BIBUS denkt als partner in het buitenleven graag met u mee om tot de beste oplossing te komen. Een voorbeeld van zo’n samenwerking zijn de gasdrukveren van BIBUS in de verandazonwering van Verano. In dit praktijkvoorbeeld wordt de toepassing van gasdrukveren in de buitenwereld besproken.

Bekijk klantcase >>