BIBUS in de praktijk: insteekstiften en arreteerbouten

BIBUS in de praktijk: insteekstiften en arreteerbouten

BIBUS in de praktijk: insteekstiften en arreteerbouten

Wij zien niets liever dan onze producten in gebruik. Dit is een van de redenen waarom onze buitendienst zo vaak op weg is: onze mechanische componenten in de praktijk. Een prachtig voorbeeld van zo’n klantcase zijn onze insteekstiften en arreteerbouten, in gebruik bij een toonaangevende klant.

De klantcase

De klant in kwestie is een technische dienstverlener in mechanica. De expertise van deze firma zit vooral handeling- en hijsapparatuur. De machines die de klant ontwikkelt worden gebouwd met veiligheid voor werknemers als uitgangspunt. Daarom is het van groot belang is, dat de verschillende onderdelen goed functioneren. Vandaar de keuze voor de insteekstiften en arreteerbouten van BIBUS.

In onderstaand voorbeeld valt een praktijktoepassing van een RVS arreteerbout en een kogelinsteekstift te zien.

Insteekstiften van BiBUS

Afnemers van onze insteekstiften gebruiken deze voor een snelle bevestiging, vergrendeling, afstelling, wijziging of borging. Dit maakt deze producten uitermate geschikt voor gemakkelijk en veelvuldig ontgrendelen. 

Het assortiment insteekstiften bij BIBUS bestaat uit diverse soorten producten. Allereerst is er de keuze uit het soort kogelinsteekstift. Hierbij kunt u denken aan keuzes zoals welk soort greep, wat voor bediening en aanvullende functies. De volgende stap is het selecteren van het materiaalsoort. Deze varieert van aluminium tot PA en van RVS tot staal en titanium. Door de vele kleuren waarin de insteekstiften beschikbaar zijn, zijn ze voor veel machines toepasbaar.

Lees meer over de verschillende soorten insteekstiften van BIBUS of neem direct contact op met onze specialisten voor een advies op maat.


Arreteerbouten van BIBUS

Een andere manier om objecten te vergrendelen of positioneren is het gebruik van arreteerbouten. Het aanbod arreteerbouten, ook wel indexeerpennen genoemd, is enorm divers. Wij hebben altijd de juiste arreteerbouten voor uw toepassing.

Een ander goed praktijkvoorbeeld van arreteerbouten, zijn de roeimachines van RP3 Dynamic. Door het gebruiksgemak van de arreteerbouten kunnen roeiers de machine eenvoudig verstellen.

Op onze website vindt u ons gehele assortiment. U kunt de gewenste arreteerbouten met één druk op de knop in onze webshop bestellen. Wel zo gemakkelijk.

Ondersteuning van specialisten

BIBUS helpt u graag bij het ontwikkelen van uw project. Wij zijn gespecialiseerd in advies, levering én installaties van industriële componenten en oplossingen. Hierdoor kunnen we u in alle trajecten van uw productontwikkeling ondersteunen.

Neem contact op met BIBUS om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.