Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Gasveren   -   Actuatoren   -   Hydrauliek

 

actuators

Lineaire elektrische actuators

Mparts heeft 3 typen actuators in het assortiment. De compact uitgevoerde easyE-line elektrische lineaire actuators van Bansbach zijn leverbaar in 3 modellen, te weten easyE-35 (met een constante kracht tot 2200 N), easyE-50 (tot 4500 N) en easyE-60 (tot 10.000 N). De slag kan variëren van 50-750 mm (langer op aanvraag).

De Bansbach actuator is zeer compact (in-lijn), krachtig, heeft een mooi design en kan in tal van toepassingen ingebouwd worden. Het is een aantrekkelijk alternatief voor lineaire geleidingen die hydraulisch of met gasveren aangedreven worden.
Lees meer >>


gasveren

Gasveren

Met een breed assortiment aan gasveren kunnen wij voor iedere toepassing de beste gasveer aanbieden. Wij kunnen exact de benodigde gasveren specificeren, die nodig zijn om de prestaties van uw toepassing te optimaliseren!

Naast de standaard gasveren kunnen wij ook gastrekveren, hydraulische dempers en blokkeerbare gasveren leveren. De gasveren kunnen in de materialen staal, RVS en aluminium geleverd worden. Ook kunnen wij speciale oplossingen bieden om aan de eisen van de medische- en luchtvaartindustrie te voldoen.
Lees meer >>

 


hydraulische-hoogteverstellingen-1

Easymotion

Het Easymotion systeem is een synchrone lineaire hydraulische hoogteverstelling door middel van één of meerdere cilinders. Deze hoogteverstelling wordt bereikt door gelijktijdige regeling van iedere afzonderlijke cilinder.

Het Easymotion systeem bestaat uit een hydraulische pomp, regelcilinders en buizen om alle componenten aan te sluiten. Het systeem kan worden bediend met een elektromotor of handmatige slinger.
Lees meer >>

 

 


hydraulische-hoogteverstellingen-2

Micro hydraulische cilinders

Met de micro-hydraulische cilinders, kunnen grote krachten in een compacte constructie worden gerealiseerd.

Afhankelijk van het model kan de slaglengte van deze microcilinders uiteenlopen van 30 tot 250 mm, de diameter van de zuigerstang varieert van 6 tot 14 mm en de diameter van de cilinder kan afhankelijk van het gekozen type uiteenlopen van 15 tot 28 mm.
Lees meer >>

 

 

 


hydraulische-hoogteverstellingen-3

Geleidezuilen

De geleidezuilen met ingebouwde blokkeerbare T-gasveer worden ingezet voor een individuele hoogteverstelling. Dankzij een modulair systeem zijn de geleidezuilen variabel in lengte beschikbaar. Ze worden geleverd volgens uw specificaties samen met een aangepaste, vooraf geïnstalleerde gasveer die past bij uw specifieke behoefte. Deze zuilen kunnen ook uitgevoerd worden met hierboven beschreven Easymotion cilinders.
Lees meer >>

 

 


hydraulische-hoogteverstellingen-4

Hydraulische pompen

Met de nieuwe Bansbach hydraulische pomp, kan de hoogte van een toepassing door simpelweg te pompen worden aangepast. Doordat bij deze nieuwe hydraulische pomp een uitermate compacte vormgeving is gecombineerd met hoge kracht, leent deze zich bij uitstek voor het in hoogte verstellen van zware applicaties.

Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuisbedden en/of werkbanken. Lasten van maximaal 10 kN kunnen met behulp van deze nieuwe ontwikkeling relatief eenvoudig verplaatst worden over een slag van 80 tot 400 mm.
Lees meer >>

 

 


arreteerbouten

Arreteerbouten

Arreteerbouten worden onder andere gebruikt voor het vergrendelen of positioneren van werkstukken en gereedschappen of het op hoogte instellen van bureaus, stoelen en constructies.

Wij hebben arreteerbouten met of zonder arretering. Met arretering wil zeggen dat, wanneer de knop wordt uitgetrokken en een kwartslag gedraaid, de arreteerpen in ingetrokken positie blijft staan als de knop wordt losgelaten. Bij de uitvoering zonder arretering gaat de pen altijd terug in de uitgangspositie wanneer de knop wordt losgelaten.
Lees meer >>