Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

De voordelen van hygiënische stelvoeten

Via de webshop van BIBUS kunt u al geruime tijd uit een breed assortiment stelvoeten kiezen, waaronder ook de gecertificeerde hygiënische stelvoeten! Deze stelvoeten zijn USDA en EHEDG gecertificeerd, kennen een zelf drainage oppervlak, zijn hermetisch afgesloten om bacterievorming te voorkomen en bestaan uit FDA-goedgekeurd anti-slip rubber en RVS. Bij iedere levering van deze stelvoeten ontvangt u tevens een officieel hygiënisch gecertificeerd document. Kortom, de ideale stelvoeten voor toepassingen in cleanrooms, farmaceutische industrie en o.a. de voedingsmiddelen industrie! 

Maar, wat maakt de hygiënische stelvoeten zo geliefd in deze sectoren? En, hoe bereiken deze componenten deze hoge mate van hygiëne? In dit artikel (lees meer) worden de voordelen van gecertificeerde hygiënische stelvoeten besproken of klik op de button om de film van de afwastest te zien!

Lees meer >>

Bekijk de test >>

werking blindklinkmoeren

Hoe werkt een verbinding met blindklinkmoeren?

Blindklinkmoeren zijn voorzien van een hol/buisvormig voorstuk die het mogelijk maakt een moer in een gat te bevestigen, zonder dat je bij de achterzijde hoeft te kunnen komen. Blindklinkmoeren kunnen, net als blindklinknagels, in een blind gat geplaatst worden! Na het plaatsen van de blindklinkmoer is het werkstuk voorzien van inwendig schroefdraad, die zeker bij dunne of minder sterke materialen, ook nog veel sterker is. Het aangebrachte schroefdraad kan vervolgens worden gebruikt om een ander object te verbinden met een bout of schroef. 

Het grote voordeel van blindklinkmoeren ten opzichte van blindklinknagels is dat het verbonden product demontabel is en hierdoor op ieder gewenst moment eenvoudig losgekoppeld kan worden! Als u op onderstaande button klikt, dan wordt de werking en de voordelen van blindklinkmoeren toegelicht. 

Lees meer >>


Gasveren met dempingGasveren met demping over de hele slag!

De gasveren met een demping over de hele slag zijn speciaal ontwikkeld voor bescherming van kwetsbare producten! De demping wordt geregeld door een taps toelopende groef,  welke met olie wordt gevuld, zodra de zuigerstang in- of uitgaat.

Deze dempingswijze heeft een aantal voordelen! Zo kan namelijk niet alleen over de volledige slag van de gasveer een gecontroleerde demping worden gerealiseerd, maar heeft ook de montagewijze van de gasveer (met de zuigerstang naar boven of naar beneden wijzend) geen invloed op de dempingskarakteristiek. Lees meer >>

 


Verende drukstukkenVerende drukstukken

Verende drukstukken kunnen worden gebruikt voor het positioneren van assen bij toepassingen in de machine- en apparatenbouw, de elektronicawereld en bij overige applicaties, waar het relatief eenvoudig verwijderen van componenten een vereiste is of waar beweegbare delen snel en eenvoudig moeten worden vastgezet.

Verende drukstukken zijn naar keuze leverbaar met een behuizing van (gezwart) staal, RVS of kunststof en met kogels of stiften van kunststof of RVS. Wordt er gekozen voor een uitvoering met kunststof kogels dan is er bovendien geen sprake meer van elektrische geleiding.

Lees meer >>