Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Rollende verende drukstukken

Rollende verende drukstukken

De verende drukstukken met rollende kogel hebben als voordeel dat de kogel rolt. Hierdoor ontstaat er weinig tot geen slijtage aan het tegenover gelegen deel en ook worden trillingen en geluidseffecten door deze constructie beter opgevangen. De verende drukstukken (BA36, BA37  en BA38) zijn naar keuze leverbaar met een behuizing van (gezwart) staal of RVS en met kogels en veren van (gehard) staal of RVS.

Naast de rollende verende drukstukken hebben wij ook nieuwe verende drukstukken in ons assortiment. De BA50  en BA10  zijn verende drukstukken met kogel en in diverse uitvoeringen en maten te bestellen.

Bekijk verende drukstukken >>


Kogelpotten

Kogelpotten

Kogelpotten worden vooral gebruikt als bouwstenen in transportsystemen, toevoerunits en bewerkings- en verpakkingsinrichtingen waarmee stukgoederen makkelijk verschoven, gedraaid en gepositioneerd kunnen worden.

De kogelpotten zijn leverbaar in de materialen staal, RVS en kunststof.

Bekijk kogelpotten >>


 

Bent u al klant?


AandrijvenKogelgeleidingen

De hoog nauwkeurige (wrijvingscoëfficiënt tussen de 0,001 - 0,008 mm) kogelgeleiding heeft zich als constructie-element voor spelingsvrije lineaire en/of roterende bewegingen ruimschoots bewezen.

Naast de bekende toepassingen, zoals in de stanstechniek en stempelhuizen, wordt de hoog nauwkeurige kogelgeleiding steeds vaker in de algemene machine- en apparatenbouw toegepast.

Bekijk kogelgeleidingen >>

 


HoogteverstellingenHoogteverstellingen

In veel toepassingen wordt voor het optimaal functioneren een hoogteverstelling ingebouwd. Denk aan in hoogte verstelbare tafels, bedden, machines en werkbanken. Mparts heeft diverse oplossingen om een hoogteverstelling te realiseren.

Een hoogteverstelling kan gerealiseerd worden door het toepassen van (blokkeerbare) gasveren, actuators (elektrische) of door gebruik te maken van het Easymotion systeem (hydraulisch).
Drie complete oplossingen, maar ieder met hun kenmerkende eigenschappen.