Nieuwsbrief november 2021

Nieuwsbrief november 2021

Nieuwsbrief november 2021

BIBUS in de praktijk: actuator voor een luxe VAR tender!

Mparts in de praktijk VartendersHet uitgebreide productpakket van BIBUS sluit goed aan op de wensen van bedrijven uit de maritieme sector. Neem bijvoorbeeld de (RVS) componenten voor positieverstelling, zoals actuatoren en gasveren. Deze producten bieden een kwalitatieve oplossing die matcht met de luxe die producenten van jachten willen creëren.

In deze praktijktoepassing wordt de actuator gebruikt in een jacht van VAR Tenders. Het bedrijf uit Nijkerk helpt liefhebbers van tenders om hun dromen te realiseren. Ivar Loos, van VAR Tenders, doet dit op twee manieren. In de scheepswerf wordt namelijk gewerkt aan zowel klantspecifieke tenders in opdracht, als aan een standaard uitvoering tender: de VAR950.

Lees meer >>


Nieuw: Blindklinksystemen!Blindklinknagels en moeren

Nieuw in het assortiment bij BIBUS is een uitgebreid programma ‘blindklinksystemen’ ofwel blindklinkmoeren, blindklinknagels en de bijbehorende tangen. Hierdoor kan je snel delen (blind) vastmaken aan dunne platen, kokers en buizen. Indien gebruik wordt gemaakt van blindklikmoeren, dan  wordt er tevens sterk schroefdraad gecreëerd, waarbij de verbinding ook nog eens losneembaar is.

Het assortiment is leverbaar van M3 t/m M12 en in de diverse materialen. Binnenkort komen de moeren als eerste online om te bestellen via de website!


Duurtest RST sloten en sluitingen

Gegarandeerde kwaliteit!

Al decennia is onze leverancier RST specialist in de productie van sloten, sluitingen en scharnieren. Kenmerkend voor het bedrijf is het hoge technologische niveau, professionele medewerkers en een goede know-how. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, daarom is er een zeer professioneel laboratorium voor het uitvoeren van tests beschikbaar. 

Zo kunnen er bijv. mechanische eigenschappen, materiaaltesten en niet-destructief onderzoek (NDT) uitgevoerd worden. Ook kan er gedacht worden aan een penetratietestlijn, metallografie station, kunststofinjectie simulatiesoftware, verouderingskamer, klimaatkamer, statief voor het testen van verfcoatings, IP-teststation, moment testmachine en een duurtest.

Zie duurtest >>


OpspanelementenOpspanelementen

Het ruime assortiment spanelementen van BIBUS is bij uitstek geschikt voor toepassingen bij alle soorten bewerkingsmachines! Wij leveren ‘opleg’ en ‘aanslag’ systemen, in verschillende uitvoeringen en materialen. Van diverse centreerpennen, kogeldrukbouten, oplegbouten/bussen tot aan diverse andere componenten. Wij helpen u graag aan de oplossing voor uw toepassing!

Het assortiment >>