BIBUS in de praktijk: blokkeerbare gasveren voor een verstelbare rolstoel

BIBUS in de praktijk: blokkeerbare gasveren voor een verstelbare rolstoel

BIBUS in de praktijk: blokkeerbare gasveren voor een verstelbare rolstoel

In de medische sector is betrouwbaarheid van componenten van groot belang. Innovatieve producten uit deze markt werken daarom graag met componenten van de hoogste kwaliteit. Een goed voorbeeld hiervan zijn gasveren van Bansbach geleverd door BIBUS.

BIBUS dacht als partner eerder mee met de toepassing van gasveren in labcentrifuges, bij mobiele zorgstations en ergonomische onderzoeksbanken. In dit artikel zoomen we in op de toepassing van blokkeerbare gasveren in de verstelbare rolstoelen van O4 Wheelchairs. Deze producttoepassing laat de betrouwbaarheid en veelzijdigheid van Bansbach’s gasveren goed zien.

Verstelbare rolstoelen van O4 Wheel Chairs

Tijdens het zitten worden gewrichten, zenuwbanen en organen in een positie geduwd die tot uiteenlopende klachten kan leiden. Een statische zithouding doet het menselijk lichaam duidelijk geen plezier. 

Dit is waarom O4 Wheelchairs de Flow heeft ontwikkeld, dé verstelbare rolstoel. De dynamiek van Flow laat energie stromen en geeft je lichaam de flow die het nodig heeft. O4 Wheelchairs is een op en top Nederlandse ontwerper en fabrikant van manuele rolstoelen in het Achterhoekse Varsseveld. 

Toepassing van de blokkeerbare gasveer

In de Flow rolstoel wordt een blokkeerbare gasveer type K gebruikt. De gasveer, geplaatst onder het zitvlak van de rolstoel, speelt een cruciale rol bij het aanpassen van de zithoek. Dit component is speciaal afgesteld op het gewicht van de rolstoelgebruiker, wat van essentieel belang is voor het juiste functioneren.

Met behulp van een hendel kan de gasveer ontgrendeld worden. Als de gebruiker de hendel indrukt en er een kleine hoeveelheid druk van het zitvlak wordt afgenomen, wordt de persoon in de stoel omhoog gedrukt met minimale inspanning.

De blokkeerbare gasveer maakt het mogelijk voor de gebruiker om de zithouding naar wens aan te passen. Als de gebruiker gewoon met zijn volle gewicht in de stoel blijft zitten terwijl de hendel is ingedrukt, zakt het zitvlak omlaag. Dit maakt aanpassingen aan de zithouding mogelijk.

Dit biedt de gebruiker de vrijheid om de stoel aan te passen aan zijn of haar behoefte, waardoor een optimale zithouding kan worden bereikt. De gasveer biedt een traploze aanpassing, waardoor er talloze verschillende zithoeken kunnen worden ingesteld, zodat de gebruiker altijd comfortabel kan zitten. 

Bovendien stelt deze functionaliteit de gebruiker in staat om de zithouding aan te passen aan de specifieke activiteit die ze uitvoeren. Of het nu gaat om comfortabel werken aan een bureau, met de ellenbogen rustend op de tafel, of het aannemen van een actievere houding tijdens het rollen van langere afstanden, de gasveer onder het zitvlak maakt het allemaal mogelijk.

Blokkeerbare gasveren van Bansbach

De blokkeerbare gasveer maakt de traploze aanpassingen in de Flow rolstoel mogelijk. Juist vanwege deze unieke eigenschap worden blokkeerbare gasveren vaak toegepast in systemen waarbij gecontroleerde bewegingen van belang zijn. Hierbij spelen krachten, demping en compressie een belangrijke rol. 

Door onder andere de lage wrijvingskrachten en kwalitatief hoogwaardige afdichtingen zijn Bansbach blokkeerbare gasveren zeer betrouwbaar. Blokkeerbare gasveren worden toegepast in situaties waarbij de toepassing met de gasdrukveer in verschillende posities geblokkeerd/gepositioneerd kan worden. Ons assortiment blokkerbare gasveren bestaat uit blokkerbare gasdrukveren en blokkeerbare gastrekveren.

Klik om meer te lezen over de blokkeerbare gasveren van Bansbach of vraag direct advies aan voor uw toepassing. Bezoek de website van O4 Wheelchairs voor meer informatie over de verstelbare rolstoelen.