Insteekstift met zelfklem functie

Insteekstift met zelfklem functie

Insteekstift met zelfklem functie

Onlangs heeft BIBUS een nieuw product aan het assortiment insteekstiften toegevoegd, de kogelinsteekstift met zelfklem functie. Door het principe van een conventionele kogelinsteekstift te combineren met een zelfklem functie, is deze insteekstift uitstekend te gebruiken bij applicaties waar veel herhaaldelijke verbinden gemaakt worden, zoals de verlichtingssector, de machinebouw en voor het bouwen van podiums. In dit artikel vindt u meer achtergrondinformatie over deze innovatieve bevestiginsoplossing van Halder.

Bevestiging in blinde gaten

De Insteekstift met zelfklem functie AP29 kan dankzij de zelfklem functie eenvoudig vastgeklemd worden in blinde gaten (H11), zonder extra positioneerbussen nodig te hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt door het ingebouwde klemmechanisme. Door de knop bovenop de insteekstift in te drukken, komt de insteekstift vrij om anders gepositioneerd te worden. Dit maakt het bevestigen of vergrendelen van onderdelen eenvoudiger.

Een goed praktijkvoorbeeld van insteekstiften is te zien in dit artikel over de applicatie van arreteerbouten en insteekstiften in hijsapparatuur. De AP29 kogelinsteekstift is corrosiebestendig, extreem belastbaar en biedt de hoogste bescherming tegen slijtage. Hierdoor is de AP29 uitermate geschikt voor verbindingen die herhaaldelijk worden gemaakt. Daarnaast is de bevestigingskabel AP12 te gebruiken om de bevestigingsmogelijkheden uit te breiden. Hierdoor kan BIBUS u altijd een passende oplossing bieden voor uw persoonlijke situatie.

Materiaal en uitvoeringen

De stift is verkrijgbaar in RVS 1.4305 en RVS 1.542. precipitatie geharde stift van (RVS 1.542) is ideaal bij extreme belasting en biedt de optimale bescherming tegen slijtage. De stift wordt bediend met behulp van de zwarte (RAL 9005) aluminium greep en de herkenbare gele drukknop. Op aanvraag zijn speciale uitvoeringen mogelijk. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact opnemen met het team van BIBUS.

Voordelen van insteekstiften

Het gebuik van insteekstiften biedt verschillende voordelen. Zo zijn ze eenvoudig en snel demontabel. De corrosiebestendigheid van de stiften zorgt voor een zeer lange levensduur, waardoor ze een goede oplossing zijn bij vaak herhalende verbindingen. Daarnaast zijn kogelinsteekstiften zeer eenvoudig te bedienen maar verliest het product hier geen veiligheid of zekerheid mee.

Insteekstiften met zelfklem functie bestellen

Bent u benieuwd naar de voordelen van de AP29? De mechanische componenten uit ons assortiment zijn gemakkelijk te bestellen via onze webshop. Naast kogelinsteekstiften vindt u hier meer dan 30.000 technische oplossingen. BIBUS is uw one-stop-shop voor mechanische componenten en biedt u advies op maat, om tot de meest geschikte oplossing te komen.