Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief april 2022

BIBUS in de praktijk: RVS actuator in de voedingsmiddelenindustrie

De componenten uit ons assortiment worden vanwege hun hygiënische en kwalitatieve eigenschappen regelmatig toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Om aan alle eisen rondom hygiëne te kunnen voldoen, worden de machines en onderdelen voor deze sector vaak vervaardigd van roestvaststaal (RVS).

Het Nederlandse ingenieursbureau Apollo Engineering heeft op een innovatieve manier de Bansbach actuator toegepast. Dit Nederlandse bedrijf ontwerpt en bouwt machines die aansluiten op productielijnen van hun klanten. Met de solide en creatieve oplossingen weet het bedrijf wereldwijd automatisering toe te passen in productielijnen.

Een goed voorbeeld van zo’n automatiseringsslag is het project in kwestie voor een klant in Afrika. In dit productieproces worden bussen gevuld met melk om vervolgens in een batch sterilisator gesteriliseerd te worden.

Lees meer >>


Colourline persen

Colourline persen, snel leverbaar!

Wij hebben 2 soorten Colourline persen in het assortiment, kniehefboom- en tandheugelpersen! 
Dit zijn compacte en krachtige low budget persen geschikt voor vele assemblage, inpers en buigwerkzaamheden. De handpersen brengen kleur in de productie, doordat de modellen in 4 kleuren leverbaar zijn! De perskoppen kunnen namelijk geleverd worden blauw, geel, wit en rood! Klik op onderstaande buttons om te zien in welke kracht ze beschikaar zijn.

Colourline kniehefboompersen >>

Colourline tandheugelpersen >>


Blog scharnieren

De juiste industriële scharnieren selecteren - richtlijn voor de machine- en apparatenbouw

Scharnieren onder andere toegepast in de machine- en apparatenbouw, de HVAC, de maritieme industrie, bij compressoren en aggregaten, bij opbergsystemen, bij trucks en trailers en bij displays en vitrines. Het selecteren van het juiste scharnier is cruciaal voor de juiste sluiting/opening van een luik, deur of raam. Maar hoe selecteert u nu het juiste scharnier? 

Als u het artikel onder de button 'lees meer' doorleest en eventueel de filmpjes bekijkt, dan selecteert u daarna op onze website eenvoudig het juiste scharnier voor een uw toepassing! De scharnieren zijn direct vanuit de webshop te bestellen.

Lees meer >>


Toegevoegd: M27 en M30Insteekhijsoog zelfborgend schroefdraad

Bij de insteekhijsogen zelfborgend met schroefdraad (AP28) zijn de maten M27 en M30 toegevoegd! Het grote voordeel van deze insteekhijsogen is tijdbesparing! De stift met schroefdraad wordt in een draadgat gestoken en met één druk op de knop is de stift weer ontgrendeld! De insteekhijsogen zijn beschikbaar in staal en RVS. Elk model voldoet aan veiligheidsfactor 5, is corrosiebestendig en heeft een maximaal temperatuurbereik van 250°C.

Lees meer >>