Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief januari 2021

BIBUS in de praktijk: de 'Extremely Large Telescope'

Er zijn weinig praktijktoepassingen die de diversiteit van het assortiment van BIBUS zo goed onderstrepen als ‘s werelds grootste telescoop. In Noord-Chili wordt op een hoogte van ruim 3 kilometer door onder andere VDL ETG Projects en het European Southern Observatory gebouwd aan de Extremely Large Telescope (ELT). In dit artikel wordt onze rol bij de bouw van de ELT toegelicht.

Lees meer >>


As-naaf spansets nu ook in RVS! As-naaf spansets 

Door de cilindrische vormgeving zijn deze sets in staat om een hoge krachtoverbrenging met extreme precisie te realiseren die absoluut gecentreerd is. Hierdoor kunnen 'alle'
as-naaf verbindingen eenvoudig en tegen lage kosten gerealiseerd worden. De as-naaf sets hebben we met en zonder zeskantbout in ons assortiment en naast staal nu ook in het RVS beschikbaar.

Lees meer >>

 


Hoe werkt een actuator

Actuatoren winnen populariteit als het gaat om oplossingen voor hoogte-/positie verstelling. Niet gek, want deze manier biedt veel voordelen ten opzichte van andere, traditionele methodes. Maar, hoe werkt een actuator eigenlijk precies? In dit artikel wordt de werking van een elektrische actuator toegelicht.

Lees meer >>


Zelfborgend insteekhijsoog

Zelfborgend insteekhijsoog nu ook in INCH 

Naast metrisch hebben we nu ook de zelfborgende hijsogen in INCH uitvoering! Voor het gebruik zijn geen H11-boringen meer nodig. Hierdoor kan er met deze insteekhijsogen sneller gewerkt worden. De insteekhijsogen worden er namelijk in- en uitgeklikt, deze hoeven er niet meer uitgedraaid te worden. De metrisch en INCH insteekhijsogen zijn beschikbaar in staal en RVS.

Lees meer >>