BIBUS in de praktijk: elektrisch verstelbare pui

BIBUS in de praktijk: elektrisch verstelbare pui

BIBUS in de praktijk: elektrisch verstelbare pui

De diversiteit van Bansbach’s actuatoren is te danken aan het grote gebruiksgemak, de betrouwbaarheid en het strakke uiterlijk van de actuatoren. De stijlvolle elektrische hoogteverstelling is daarom een geliefde oplossing voor toepassingen waar de ‘look and feel’ een doorslaggevende factor is. Een voorbeeld van zo’n applicatie is te vinden in de openslaande pui in deze producttoepassing.

De Gelderlandse firma Metalworks heeft de maatwerk pui ontworpen en vervaardigd voor horecagelegenheid Republiek in Bloemendaal. Metalworks is gespecialiseerd in klantspecifieke stalen en messing oplossingen, zoals trappen, puien en deuren.

De Republiek is voorzien van twee zwarte puien, aan weerszijde van het pand. Per pui zorgen twee synchroon lopende easyE-60 actuatoren dat de pui moeiteloos geopend en gesloten kan worden. Hierdoor is elke pui afzonderlijk te bedienen via de externe besturing.

Vanwege de relatief lange slaglengte van de pui was een standaardoplossing niet voldoende. De kracht en snelheid van de easyE-60 actuator waren niet toereikend voor de slaglengte. Hierdoor zou de “arbeidscyclus” niet goed uitkomen. Dit is opgelost door Metalworks via het plaatsen van een contragewicht in de pui. Hierdoor is er minder kracht nodig voor het openen van het luik, waardoor een hogere snelheid behaald kon worden.

De actuatoren bevestigd aan de pui op locatie

Betrouwbare actuatoren voor iedere toepassing

BIBUS is uw partner voor klantspecifieke elektrische lineaire actuatoren. Deze apparaten bieden een betrouwbare, eenvoudige en nauwkeurige oplossing voor hoogte- of positie verstelling, zoals kantelen, tillen, trekken of duwen.

BIBUS heeft 6 typen lineaire actuators in het assortiment. Deze actuatoren kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: actuatoren met interne besturing en actuatoren met externe besturing.

De groep actuatoren met geïntegreerde besturing bestaat uit lijnen de easyE-35i (met een constante kracht tot 2.200 N), de easyE-50i (tot 4.500 N) en de easyE-60i (tot 10.000 N). Dezelfde lijnen zijn tevens beschikbaar met externe besturing, de easyE-35, easyE-50 en easyE-60.

Actuator online configureren

Beide groepen zijn zowel beschikbaar als standaard staal gepoedercoate variant en als RVS-variant. De RVS actuatoren zijn geliefde oplossingen in onder andere de maritieme sector.

Via de website van BIBUS configureert u zelf eenvoudig online de gewenste actuator. Ook kunt u de specialisten van BIBUS de gewenste actuator laten configureren, waarna u een vrijblijvende offerte ontvangt. Voor meer informatie bezoekt u de actuatoren pagina of neemt u direct vrijblijvend contact op met BIBUS.