BIBUS in de praktijk: clinch machines

BIBUS in de praktijk: clinch machines

BIBUS in de praktijk: clinch machines

Sinds 1982 voorziet DOCO International de deurenindustrie van oplossingen en componenten. Ondertussen is de onderneming gegroeid en is DOCO actief in meer dan 60 landen op 5 continenten. Met advies op maat en kwalitatieve mechanische componenten en machines helpt BIBUS DOCO om nieuwe componenten te kunnen ontwikkelen, totaaloplossingen te bieden en processen te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de mobiele clinch machine van Attexor die door DOCO in gebruik is genomen. Een van de producten waar de clinch machine voor gebruikt wordt, is te zien in onderstaande video. Hoe clinchen precies werkt en hoe DOCO deze machine gebruikt, leest u in dit praktijkvoorbeeld.

Clinch machine in de praktijk

Clinch machines worden gebruikt om op een milieuvriendelijke manier dun plaatwerk te verbinden. De mechanische verbinding die ontstaat in de platen fungeert als een goed alternatief voor schroeven, zelftappen, poppen of klinken. Hier leest u meer over de werking van clinchen.

Toepassing van DOCO

De onderstaande foto geeft een goed beeld van de clinch machine, hier in gebruik bij DOCO. Het bedrijf gebruikt clinch techniek om metalen profielen van railsets mechanisch aan elkaar te verbinden. Op deze manier kan een railset voorgemonteerd geleverd worden, waardoor de installatie een stuk eenvoudiger wordt gemaakt. Op deze manier levert DOCO voorgemonteerde railsets voor garages voor iedere residentiële situatie. Enkele van deze voorgemonteerde railsets vindt u op de website van DOCO.

Toepassingsvoorbeeld clinch machine DOCO

 

 

Waarom clinchen?

De belangrijkste motieven voor het gebruik van een clinch machine, naast de efficientie, zijn voordelen voor personeel, milieu en het budget. Clinch machines hebben namelijk een laag energieverbruik. Dit energiezuinige gebruik helpt bedrijven bij het doorvoeren van een duurzame strategie. Een andere manier waarom clinch machines relatief lage gebruikskosten hebben, is vanwege de lage onderhoudskosten.

Naast het feit dat de machines helpen om kosten te verlagen, worden de verbindingen ook gemaakt zonder schade te bezorgen aan de oppervlakken van platen, komt er geen rook, vonken en zeer weinig lawaai vrij in het proces en zijn er geen verbruiksartikelen nodig bij het verbinden van werkstukken. Overstappen op clinchen biedt veel mogelijkheden voor proces- en kostenoptimalisatie.

Assortiment clinch machines

Om clinchen voor vrijwel iedere situatie mogelijk te maken heeft BIBUS een breed assortiment clinch machines beschikbaar. De machines zijn grofweg in twee categorieën te verdelen: stationaire,modulaire clinch machines en mobiele clinch machines.

De machine die DOCO in gebruik heeft is een mobiele clinch machine, uit de IP serie, die vanwege de flexibiliteit eenvoudig en efficiënt te gebruiken is.

Contact opnemen

De juiste clinch machine voor uw situatie uitzoeken in niet eenvoudig. Vandaar dat wij u graag helpen met advies en ondersteuning. Neem vrijblijvend contact met BIBUS op om meer te weten te komen over de ideale clinch machine voor uw verbinding. Onze specialisten helpen u graag verder. Zelf een keuze maken? Hier vindt u meer informatie over de clinch machines.